Medicul chirurg a fost arestat în urmă cu doi ani, după ce a fost prins în flagrant că lua șpagă de la un pacient pe care urma să-l opereze. Conform procurorilor, chirurgul ar fi făcut zeci de fapte de luare de mită în doar două luni, iar astăzi, s-a reîntors la muncă.

Chirurgul din Gorj, arestat pentru șpagă, s-a întors de azi la muncă. Se ruga înainte de fiecare gardă să nu fie prins: „Doamne Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de procurori” 

Chirurgul a fost acuzat de zeci de fapte de luare de mită în doar două luni, potrivit procurorilor. Aceștia au mai descoperit că medicul obișnuia să se roage și să vorbească singur. Se ruga la Fecioara Maria înainte de fiecare gardă:  „Doamne Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori”.  Medicul nu ar operat pacienții, indiferent de situația în care se aflau, până nu își primea banii.

Citește și: VIDEO- Patru polițiști din Brașov, reținuți pentru luare de mită

De asemenea, inculpatul și-a montat în birou un seif, în care anchetatorii au descoperit aproape 70 de mii de lei. De aproximativ un an, a fost trimis în judecată, dar magistrații nu au emis încă o sentință.

Citește și: Șefă de spital din România, prinsă că dormea pe perne pline cu bani

După ce a fost arestat, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu i-a suspendat contractul de muncă, însă, acum, judecătorii Curții de Apel din Craiova i-au anulat interdicția de drept de practică, printr-o decizie definitivă.

Citește și: Șapte oameni reținuți în dosarul de corupţie care vizează angajaţi de la Serviciul Permise şi de la două secţii de Poliţie din Braşov

Astfel, medicul a solicitat întoarcerea la locul de muncă, fapt care i s-a aprobat și care îi dă dreptul ca de astăzi să aibă iar grijă de pacienți.

„Polițistul Anului” de la Rutieră Brașov, acuzat că a luat mită! Ar fi beneficiat de ședințe gratuite la spa pentru a-i „salva” pe cunoscuți

Procurorii au reținut 4 agenți de poliție și 3 șoferi, în urma unor percheziții de amploare în Brașov, pentru luare, respectiv dare de mită. Unul dintre inculpați este chiar un polițist de la Rutieră, premiat anul trecut cu placheta de onoare a Poliţiei Române.

Agentul-șef din cadrul Poliției Rutiere Brașov, poreclit și „Lupul” ar fi primit drept mită ședințe gratuite la spa, dar și sponsorizări pentru echipa de fotbal la care joacă fi său, pentru ca cei care trebuiau să fie sancționați, să scape fără probleme.

„Polițistul Anului” de la Rutieră, Brașov primea ședințe gratuite la spa ca șoferii să scape de sancțiuni

Conform anchetatorilor, polițistul inculpat  ar fi primit servicii gratuite de spa  sau sponsorizări pentru echipa de fotbal la care joacă fiul său pentru ca șoferii care nu respectă regulile să scape de sancțiuni.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și:  VIDEO- Patru polițiști din Brașov, reținuți pentru luare de mită

De asemenea, polițiștii acuzați ar fi primit mită de la șoferii candidați pentru obținerea permisului de conducere pentru a-l obține. Astfel, au fost reținuți 4 polițiști și 3 persoane care intermediau faptele de corupție.

Toți cei implicați, printre care și polițistul de la Rutieră, ar putea fi prezentați în instanță cu propunere de arestare preventivă.

Citește și:  Șefă de spital din România, prinsă că dormea pe perne pline cu bani

Citeste si:  Cât costă pachetele de 25 de kilograme de alimente primite de români pentru sărbătorile de Paște 2023 și ce conțin acestea- kanald.ro

Citeste si:  Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani- wowbiz.ro

În total, 7 persoane au fost reținute de procurori, fiind bănuite de fapte de corupție într-un dosar care vizează angajați ai Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto şi de la două secţii de Poliţie din judeţul Braşov. De asemenea, pe numele a 4 angajați ai Ministerului de Interne s-au emis ordonanțe de reținere. 

Citește și:  Șapte oameni reținuți în dosarul de corupţie care vizează angajaţi de la Serviciul Permise şi de la două secţii de Poliţie din Braşov

Polițiști reținuți pentru luare de mită în Brașov

Conform  Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, doi polițisti de la Rutieră și doi de la Serviciul Permise au fost reținuți pentru corupție, după prima zi de audieri în dosarul care vizează activitatea unor angajați ai MAI.

Citește și:  Doi medici rezidenți din Iași au fost plasați sub control judiciar în dosarul cu stimulatoarele cardiace

Printre aceștia se numără un agent de poliţie rutieră de la Poiana Braşov, un agent de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Râşnov şi doi angajaţi de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto Braşov care se ocupau de examinarea candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere şi de înmatricularea autovehiculelor.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și:  VIDEO- Percheziții de amploare la domiciliul unui fost consilier general al PMP! A înșelat oamenii cu criptomonede

Anchetatorii au mai precizat că:  „  Au mai fost reţinute alte trei persoane fără calitate specială, despre care s-a stabilit că doi au dat mită pentru a obţine permisul de conducere, iar unul este complicele prin intermediul căruia s-a dat mita către examinatori”.

Citeste si:  ”Am simțit că este o investiție din care toată lumea va ieși câștigătoare.” Ce afaceri au avocatul Adrian Cuculis și partenera lui de viață. Cei doi au trecut printr-o dramă cumplită- kfetele.ro

Citeste si:  Cel mai bine păzit secret al Clarei Chia Marti din dormitor! Motivul pentru care Pique a ales-o fără să stea pe gânduri în defavoarea Shakirei- radioimpuls.ro

Citește și:  VIDEO- Dialog halucinant între un bărbat și doi agenți de la Poliția Locală. Acesta a fost acuzat că a încălcat intimitatea unuia dintre polițiști

Ieri au avut loc 20 de percheziții în acest dosar, activități care au vizat inclusiv locurile de muncă ale unora dintre suspecți.

Ce au transmis anchetatorii

Anchetatorii au transmis printr-un comunicat că: „  Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegaţi să efectueze activităţi de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada septembrie 2022 – martie 2023, lucrători MAI din instituţiile anterior menţionate ar fi pretins şi primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri şi alte valori, pentru nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu ori pentru a le îndeplini necorespunzător. Astfel, există date conform cărora poliţişti rutieri ar fi primit, în anumite situaţii, diverse foloase pentru a nu aplica măsurile legale în cazul constatării unor încălcări ale regulilor de circulaţie pe drumurile publice. De asemenea, unul dintre poliţişti ar fi instigat un conducător auto, căruia îi reţinuse permisul, la conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, iar în altă situaţie, prin activităţile întreprinse, poliţistul ar fi favorizat o persoană aflată într-o procedură judiciară prin îngreunarea cercetărilor. Totodată, cercetările vizează şi fapte ale unor lucrători din cadrul SPCRPCÎV care, în schimbul unor foloase, ar fi favorizat candidaţii la obţinerea permisului de conducere ori ar fi programat, preferenţial, diverse persoane fie pentru susţinerea examenului, fie pentru înmatriculare sau preschimbarea permisului”.

Citește și:  Percheziții de ultim moment: sunt vizate persoane acuzate de luare de mită, dare de mită, deturnarea licitaţiilor publice, uciderea animalelor, fals material în înscrisuri oficiale şi spălarea banilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si