În secolul al XVI-lea în nordul Europei, după reformă, poveștile și tradițiile despre Sfântul Nicolae au devenit nepopulare. Cu toate acestea, cineva a trebuit să le ofere cadouri copiilor de Crăciun, așa că în Marea Britanie, în special în Anglia, a devenit „Christmas Father” sau „Old Man Christmas”, un personaj vechi din piesele de poveste din Evul Mediu din Marea Britanie și părți din nord Europa. În Franța, era cunoscut atunci ca „Père Nöel”.

În unele țări, inclusiv în părți ale Austriei și Germaniei, cel care oferea cadourile a devenit „Christkind” un bebeluș cu părul auriu, cu aripi, care simbolizează nou-născutul Iisus.

La începutul SUA, numele său era „Kris Kringle” (de la Christkind). Mai târziu, coloniștii olandezi din SUA au luat cu ei vechile povești despre Sf. Nicolae și Kris Kringle și Sf. Nicolae au devenit „Sinterklaas” sau așa cum spunem acum „Moș Crăciun”!

Multe țări, în special cele din Europa, sărbătoresc ziua Sfântului Nicolae pe 6 decembrie. În Olanda și în alte țări europene, copiii lasă încălțămintea în 5 decembrie (ajunul Sfântului Nicolae) pentru a fi umplută de cadouri. De asemenea, ei cred că dacă vor lăsa niște fân și morcovi în pantofi pentru calul lui Sinterklaas, vor rămâne niște dulciuri.

Sfântul Nicolae a devenit din nou popular în epoca victoriană, când scriitori, poeți și artiști au redescoperit vechile povești

Citeste si: Când vine Moş Nicolae în 2020: Pregătiţi-vă ghetuţele!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Citeste si: Slujba de Crăciun, doar online? UE ar putea impune azi noi restricții pentru Sărbătorile de iarnă

În 1823 a fost publicat celebrul poem „O vizită de la Sfântul Nicolae” sau „T’was the Night before Christmas”. Dr. Clement Clarke Moore a susținut mai târziu că a scris-o pentru copiii săi. (Unii cercetători cred acum că a fost de fapt l-a scris Henry Livingston, Jr., care era o rudă îndepărtată a soției doctorului Moore.) Poezia îl descrie pe Sfântul Nicolae cu opt reni și cum le dă nume acestora. Au devenit foarte cunoscuți în piesa „Rudolph the Red nosed Reindeer”, scrisă în 1949.

Moș Crăciunul britanic și Moș Crăciunul american au devenit din ce în ce mai asemănători de-a lungul anilor și sunt acum una și aceeași. Unii oameni spun că Moș Crăciun locuiește la Polul Nord. În Finlanda, ei spun că locuiește în partea de nord a țării lor, numită Laponia.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Dar toată lumea este de acord că acesta călătorește prin cer pe o sanie trasă de reni, intră noaptea în case pe coș și pune cadouri pentru copii în șosete sau saci lângă paturile lor, în fața pomului de Crăciun al familiei, sau lângă șemineu.

Copiii primesc cadourile pe data de 5 decembrie

Majoritatea copiilor își primesc cadourile în noaptea de Ajun de Crăciun sau dimineața devreme de Crăciun, dar în unele țări își primesc cadourile în Ajunul zilei în care este sărbătorul Sfântul Nicolae, pe data de 5 decembrie.

Sfântul Nicolae care pune punga de aur într-un ciorap este probabil de unde a venit obiceiul de a avea o mandarină în partea de jos a ciorapului tău de Crăciun. Dacă oamenii nu își permiteau aurul, unele fructe de aur erau un bun înlocuitor și până în ultimii 50 de ani acestea erau fructe destul de neobișnuite și atât de speciale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si