Slujba de Crăciun, doar online? UE ar putea impune azi noi restricții pentru Sărbătorile de iarnă

Sărbătorile de iarnă 2020, puse în pericol. Noi măsuri împotriva pandemiei ar putea fi impuse miercuri de la Bruxelles. Astăzi la prânz, Colegiul Comisarilor din Comisia Europeană va propune posibile măsuri care vor viza în special perioada Sărbătorilor de iarnă.

Razvan Ilie, miercuri 02 decembrie 2020 , 10:49

Sărbătorile de iarnă, noi restricții de la nivelul UE. Zi importantă pentru întreaga Uniune Europeană în ceea ce privește pandemia.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sărbătorile de iarnă, noi restricții de la nivelul UE.

Colegiul Comisarilor va analiza miercuri principalele propuneri ce vor veni către statele membre cu privire la Sărbătorile de iarnă- de Crăciun și Revelion

Sărbătorile de iarnă 2020, reglementate de UE. Vor fi probabil mai multe recomandări ce vor viza modul în care ar trebui să se comporte cetățenii europeni în preajma Sărbătorilor, potrivit Antena 3.

Citeste si: Sărbătorile de iarnă 2020, salvate în Europa în ultima clipă. Ce decizii radicale au fost luate

Sărbătorile de iarnă 2020. În ce constau noile restricții venite de la UE 

Cel mai probabil, principalele direcții vor viza modul în care se vor întâlni oamenii de Sărbători, astfel încât să se limiteze cât mai mult aceste întâlniri. Acesta va fi, cel mai probabil, apelul venit dinspre Comisia Europeană. De asemenea, vor fi și referiri la slujbele de Crăciun, cât mai limitate, dacă se poate mutarea lor în online sau oricum, distanțarea să fie păstrată.

Citeste si: Sărbătorile de iarnă: 5 datini frumoase pentru români

În ceea ce privește petrecerile ce au loc în corporații sau în firme, acestea ar trebui fie mutate în online, fie amânate pentru Crăciunul următor.

Sunt mai multe astfel de propuneri, ce vor fi analizate miercuri la prânz în Colegiul Comisarilor și urmează să fie prezentate, mai apoi, de Comisarul de Sănătate în întreaga Uniune Europeană. De

menționat că vorbim doar despre sfaturi pentru a evita o creștere a numărului de cazuri în întreaga Uniune Europeană, fiecare țară având libertatea de a-și introduce propriile restricții prin legile anti-COVID.

Sărbătorile de iarnă 2020. Ce măsuri au fost luate până acum în Europa

Sărbătorile de iarnă 2020  sunt "salvate" în ultima clipă în Europa, unde țări ca Marea Britanie, Germania sau Franța au anunțat măsuri speciale pentru a permite populației să se bucure de Sărbătorile de iarnă în ciuda pandemiei de coronavirus. 

Guvernul britanic a fost primul care a pregătit măsuri speciale pentru a putea lăsa populația  să se bucure pe cât posibil de Sărbătorile de iarnă, în ciuda pandemiei. Executivul britanic a anunțat că restricțiile vor fi relaxate „pentru un număr mic de zile”, permițând oamenilor să-și viziteze familia în orice parte a țării. 

În Marea Britanie, din 3 decembrie se vor implementa noi măsuri care să permită activități precum cumpărăturile pentru Crăciun prin redeschiderea magazinelor care nu sunt considerate esențiale.

Cum sunt salvate Sărbătorile de iarnă în Germania și Franța

Sărbătorile de iarnă 2020.  Guvernele regionale din Germania au ajuns la un acord pentru măsuri care să ofere un grad de normalitate de Crăciun, dar în condițiile în care populația respectă restricțiile extinse și apelul la disciplină în săptămânile premergătoare sărbătorilor de iarnă.

Acordul prevede că membrii unei gospodării se pot vedea cu până la 10 persoane în perioada 23 decembrie- 1 ianuarie. Copiii până în 14 ani sunt excluși de la aplicarea măsurii. Angajatorii și școlile sunt rugați să fie flexibili și să permită oamenilor să stea acasă în ajunul Crăciunului.

Liderii regionali, ale căror administrații sunt responsabile de aplicarea măsurilor în respectivele regiuni, apelează la populație să se autoizoleze pentru câteva zile înainte de Crăciun, pentru a preveni infectările la adunările de sărbători, potrivit Europa Libera.

În Franța, preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că restricţiile generale și carantina generală s-ar putea încheia pe 15 decembrie, special pentru a lăsa francezilor posibilitatea de a se bucura de Sărbătorile de iarnă.

„Altă etapă va începe în 15 decembrie, dacă vom ajunge la un nivel sub 5.000 de infectări pe zi. În acest caz, carantina generală ar putea înceta, ne vom putea deplasa fără adeverinţă între regiuni şi vom putea petrece Crăciunul cu rudele", a explicat preşedintele Franţei, subliniind că, după 15 decembrie, ar rămâne restricţiile privind deplasările în intervalul 21.00-7.00, cu excepţiile serilor de 24 decembrie şi 31 decembrie. Adunările publice vor fi interzise în continuare.

Citeste si:   Sărbătorile de iarnă, în izolare! Recomandările făcute de autorităţi pentru Crăciun şi Revelion


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Bilanț coronavirus 10 aprilie 2021: Numărul pacienților internați la ATI a depășit... Bilanț coronavirus 10 aprilie 2021: Numărul pacienților internați la ATI a depășit recordul. Câte persoane au murit
spotmedia.ro
Cum maximizăm eficacitatea vaccinului antiCovid? Cu un somn bun, o alimentație... Cum maximizăm eficacitatea vaccinului antiCovid? Cu un somn bun, o alimentație sănătoasă și cât mai multă mișcare. Fără stres. Și fără țigări
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă
infoactual.ro
Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR! Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR!
infoactual.ro
Horoscop 10 aprilie 2021. O zodie primește o lovitură dură: văd totul într-o lumină... Horoscop 10 aprilie 2021. O zodie primește o lovitură dură: văd totul într-o lumină negativă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si