Alexandru Piscan a fost arestat preventiv, vineri 24 mai, fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare.

Citește și: Român arestat pentru trădare! Spiona obiectivele militare românești sau NATO și furniza informațiile Rusiei

El ar fi trimis la Ambasada Rusiei de la Bucureşti imagini cu obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate lângă Tulcea, dar şi imagini cu un convoi militar care se deplasa spre Ucraina.

Potrivit profilului său public de Facebook, Alexandru Piscan urma să candideze pentru funcția de primar al orașului Ploiești.

"Nu așteptați ca schimbarea sa vină de la noi, oamenii politici sau de la partide. Schimbarea vine de la dumneavoastră prin dumneavoastră. Fiți schimbarea pe care o doriti în orașul Ploiești. Nu puteți fi schimbarea decât ieșind la VOT", a încercat el să-i convingă pe ploieșteni.

 Alexandru Piscan urma să candideze pentru funcția de primar al orașului Ploiești.

Alexandru Piscan urma să candideze pentru funcția de primar al orașului Ploiești.

[Sursa foto: Facebook]

Cine este Alexandru Piscan - apropiat al lui Cornel Dinicu de la Ferma Dacilor

Alexandru Piscan este un adept al teoriilor lui Cosmin Gușă, anunțat drept candidat la alegerile prezidențiale din România, distribuind masiv postările politicianului pe pagina sa de Facebook.

Alexandru Piscan este un susținător al patronului de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, iar atunci când bărbatul a ieșit din arest a mers să planteze împreună cu el arbori la Ferma Dacilor, potrivit Adevarul.ro.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o mai atingă- wowbiz.ro

„Astazi ne-am strans la Ferma Dacilor, sa plantam arbori in memoria celor care nu mai sunt printre noi, odata cu ei am plantat si speranta si promisiunea ca mereu vom fi alaturi de Dinicu Cornel si nu ne vom dezice de el si nici de acest loc.

Cornel este un luptator si va avea puterea sa mearga inainte si sa ridice inapoi din cenusa acest loc. Pe langa familie si prieteni, ce m-a impresionat a fost ca au venit si oameni care nu l-au cunosct niciodata pe Cornel”, a scris pe Alexandru Piscan pe Facebook.

Porrivit postării sale, el a invatat "din toata aceasta intamplare" ca in cele mai grele momente din viata vei vedea cu adevarat cine iti sunt prieteni si cei care iti vor fi alaturi neconditionat.

"Unii sunt ca frunzele, la primul vant cad, altii sunt precum crengile, rezista o vreme, dar dupa se rup si cad, altii sunt ca radacinile, indiferent de vreme sau cat de greu va fi, vor ramane acolo, neclintiti. Copacii plantati astazi sunt exact dovada acelei radacini, astazi a fost vorba despre radacini si cat de puternice sunt", a mai scris Piscan.

Alex Piscan, arestat pentru 30 de zile

Procurorii DIICOT au sesizat Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

"Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că, începând cu anul 2022, acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informaţii cu caracter militar şi efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă şi deplasarea personalului în zona de graniţă cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomaţi din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă", anunţă DIICOT într-un comunicat de presă.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DIICOT- Structura Centrală şi ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi structurilor subordonate.

Diplomat rus, declarat "persona non grata" pentru relația cu Alex Piscan

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Citeste si: Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei doi concurenți: „Eu mă gândeam ca după ce se află chestia asta să încerc să plec acasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Potrivit MAE, motivul deciziei luate de autorităţile române este că acesta ar fi desfăşurat activităţi care contravin prevederilor Convenţiei de la Viena din 1961 privind relaţiile diplomatice.

"Aceste elemente au fost comunicate părţii ruse astăzi, 24 mai 2024, în cursul convocării la sediul MAE, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe Luminiţa Odobescu, a însărcinatului cu afaceri a.i. al Federaţiei Ruse la Bucureşti", precizează sursa citată.

Diplomat rus, declarat "persona non grata" pentru relația cu Alex Piscan

Alexandru Piscan, un apropiat al un diplomat rus

[Sursa foto: Facebook]

Alexandru Piscan ar fi comis infracțiunea de trădare începând cu anul 2022. El ar fi spionat obiectivele militare românești sau NATO din zona municipiului Tulcea.

"Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București", se spune în comunicatul DIICOT.

În urma perchezițiilor domiciliare, anchetatorii au identificat și ridicat multiple mijloace de probă, consolidând acuzațiile aduse împotriva inculpatului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si