Potrivit informațiilor transmise de DIICOT, un român a fost arestat pentru comiterea infracțiunii de trădare. Bărbatul ar fi spionat obiectivele militare românești și cele NATO, iar datele obținute le-ar fi furnizat ulterior rușilor.

Român arestat pentru trădare

Bărbatul ar fi comis infracțiunea de trădare începând cu anul 2022. Acesta ar fi spionat obiectivele militare românești sau NATO din zona municipiului Tulcea.

Citește și: Cine este Alexandru Piscan, românul acuzat de trădare în favoarea Rusiei. Este un apropiat al lui Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor

După ce colecta date și surprindea în fotografii activitatea militarilor, bărbatul furniza informațiile rușilor, mai exact diplomaților din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

La domiciliul acestuia au fost găsite mai multe probe. Procurorii au dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește și: VIDEO Spitalul Sfântul Pantelimon, „luat în vizor” pentru numărul mare de decese dintr-un weekend din luna ianuarie! Ce a spus conducerea unității spitalicești?

Bărbatul spiona obiectivele militare românești sau NATO și trimitea datele Rusiei

[Sursa foto: istockphotos]

Comunicatul oficial transmis de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Teroris m

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

"La data de 23.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat (cetățean român), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la

București.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

A fost sesizată Curtea de Apel București care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și structurilor subordonate.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ”Vlad Țepeș”.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție", se arată în comunicatul transmis de D.I.I.C.O.T.

Citește și: VIDEO Cele mai mari tehnologii militare pot fi văzute la București! Sisteme de apărare de ultimă generație și echipamente de top, la Romaero

Un român a fost arestat pentru trădare!

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Teoria Ștefaniei cu privire la descalificarea iubitului ei din Casa Iubirii. “Este cineva.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce are de gând să facă Dragoș Dolănescu cu moştenirea lăsată de tatăl lui? Fiul regretatului cântăreț Ion Dolănescu dă cărțile pe față și spune ce planuri are- radioimpuls.ro

Trădarea este o formă de infracţiune contra securităţii naţionale din Codul penal și se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani, dar și interzicerea exercitării unor drepturi.

"Fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin:

a) provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine;

b) subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului;

c) aservire faţă de o putere sau organizaţie străină;

d) ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale", se arată în Art.394, din Codul Penal.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si