Papa Francisc a recunoscut un al doilea miracol atribuit lui Carlo Acutis, un pasionat de jocuri video și programator de computer care a murit de leucemie în 2006, la vârsta de 15 ani.

Citește și: Ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 25 mai 2024

În timpul vieții sale, Carlo Acutis și-a folosit abilitățile tehnologice pentru a răspândi informații despre credința catolică, realizând un site web care documenta miracole.

Cine este Carlo Acutis  și ce minuni ar fi realizat după moarte

Carlo Acutis  s-a născut la Londra în 1991 și s-a mutat ulterior la Milano, în Italia, împreună cu familia, potrivit CNN.

Deși părinții lui Acutis nu erau religioși, credința tânărului a fost cultivată de bona sa, de origine poloneză.

Cine este Carlo Acutis și ce minuni ar fi realizat după moarte

Cine este Carlo Acutis și ce minuni ar fi realizat după moarte

[Sursa foto: Instagram]

După moartea sa, trupul lui Carlo Acutis a fost mutat în orașul italian Assisi, fiind expus în prezent într-un altar, alături de alte obiecte legate de el.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

Potențialilor candidați la sfințenie trebuie în mod normal să li se atribuie două minuni înainte de a putea fi sanctificați.

Cel mai recent miracol atribuit lui Carlo Acutis se referă la vindecarea unei fete din Costa Rica care suferise un traumatism la cap după ce căzuse de pe bicicletă în Florența, Italia, unde

studia.

Mama ei a spus că s-a rugat pentru recuperarea fiicei sale la mormântul lui Carlo Acutis din Assisi.

Carlo Acutis a fost beatificat de Papa în 2020, după primul miracol dovedit

Acutis a fost beatificat și declarat „binecuvântat” după primul său miracol, din 2020, când ar fi vindecat un băiat brazilian care avea un defect congenital la pancreas, care îl lăsase în imposibilitatea de a mânca normal.

Fiind deja atribuite două miracole tânărului influencer, următorul pas este ca Papa să convoace o întâlnire a cardinalilor pentru a conveni asupra sfințeniei lui Acutis și pentru a decide data canonizării.

Povestea lui este văzută ca fiind utilă pentru Biserica Catolică, deoarece încearcă să se conecteze mai bine la generațiile mai tinere, în era digitală, scrie CNN.

Carlo Acutis face parte din generația Millenials, deoarece s-a născut între începutul anilor 1980 și mijlocul anilor 1990.

Prietenii și familia și-l amintesc ca fiind un tânăr căruia îi plăcea să joace jocuri video precum Halo, Super Mario și Pokémon, dar care era mereu și cu gândul la Dumnezeu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si