Cel mai vârstnic veteran de război din Mânzălești din județul Buzău a împlinit 102 ani cu câteva zile în urmă! Gică Baciu muncește chiar și acum, în ciuda vârstei înaintate, scrie Antena 3 CNN.

Care este povestea seniorului?

În anul 2022, bătrânul a apărut chiar și într-un scurtmetraj. Mai exact este vorba despre un film realizat pentru a promova valorile umane și materiale din Ținutul Buzăului, cel mai nou geoparc UNESCO.

Pe atunci, Gică Baciu avea 100 de ani, însă aceeași energie ca și acum.

”În doar 6 minute am comprimat un ritual ancestral (cositul şi strânsul fânului) făcut de un personaj deja legendar, Nea Gică, care are 100 de ani! Vigoarea incredibilă şi pofta de viaţă contagioasă a buzoianului nostru au cucerit comitetul de selecţie”, este mesajul postat pe Facebook, de coordonatorii Geoparcului „Ținutul Buzăului.

Cel mai vârstnic veteran război

El este Gică Baciu.

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Premieră în țara noastră! Avion, transformat de un român în restaurant. Cum va fi amenajat și când va fi deschis publicului?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Veteranul de război spune că secretul său pentru a fi în formă la 102 ani este să mănânce și să bea cu măsură și să se mențină mereu activ. Tot Gică Baciu a povestit că el se ocupă de toată gospodăria sa, deoarece nu are nevoie de ajutor. El nu a uitat nici de pasiunea pentru vânătoare, așadar, atunci când are timp își curăță arma de vânătoare, fie cântă la fluier. 

”Toate treburile mi le fac singur, că nu are cine. Fac ce pot. Am colindat toți munții ăștia, cât să mai merg și eu! Picioarele nu prea mă mai ajută, dar cu mâinile, încolo, fac treabă ca unul tânăr; cosesc, muncesc ”, spune aceasta, conform sursei citate mai sus.

Cel mai vârstnic veteran război

c

[Sursa foto: iStock]

Citește și: "Am 62 de ani și soțul meu doar 25. Trebuie să-mi scot proteza când mănânc, dar el încă mă iubește". Povestea unui cuplu din SUA care își dorește un copil cu o mamă surogat

Pe lângă aceste activități, el se duce singur la piață, sapă în grădină și chiar face improvizații care să-i ușureze viața. Gică Baciu nu a rămas singur, fata lui în vârstă de 74 de ani vizitându-l ori de câte ori poate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si