O categorie de elevi poate scăpa de susținerea examenului de Bacalaureat. Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut anunțul. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru ca elevii să nu mai participe la examenul maturității, potrivit informațiilor transmise de observatornews.ro?

Fără BAC pentru unii elevi

Se pare că o categorie de elevi poate scăpa de susținerea examenului de Bacalaureat. Este vorba despre elevii care au participat la Olimpiadele Internaționale în timpul liceului, la materiile la care se susține și BAC-ul.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Ligia Deca, pe platforma socială Facebook. În acest context, pentru a nu mai susține examenul maturității, elevii trebuie să solicite printr-o cerere echivalarea notei. Cererea elevilor trebuie recunoscută de directorul instituției de învățământ de care aparțin.

Citește și: O pensionară de 80 de ani a gonit pe autostradă, punând viața tuturor în pericol. Femeia a încurcat intrarea pe autostradă și a mers pe contrasens zeci de kilometri

elevi care dau examen

Categoria de elevi care poate scăpa de BAC! 

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

”Elevii care în timpul liceului au obținut premii individuale la concursurile sau olimpiadele școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației pot echivala probele scrise ale examenului de bacalaureat la disciplinele la care au obținut distincția.

Ministerul Educației a publicat astăzi lista acestor competiții. O puteți consulta prin accesarea linkului din comentarii. Echivalarea se face cu nota maximă, în baza unei solicitări a candidatului adresate unității de învățământ odată cu înscrierea la examenul de bacalaureat”, a declarat Ligia Deca, pe Facebook.

Citește și: Prințul Paul al României a fost arestat în Malta! Ce urmează acum să i se întâmple? Alina Gorghiu, Ministrul Justiției, a clarificat situația

elev care scrie la tabla

Categoria de elevi care poate scăpa de BAC!

[Sursa foto: istockphotos]

Un proiect care vine în ajutorul elevilor se pare că se discută în Senat. Noul proiect prevede ca elevii care au susținut examenul de Bacalaureat și au primit o notă care nu îi mulțumește, să realizeze o cerere pentru a se înscrie în sesiunea următoare.

În cazul în care nota va fi mai mare și mai mulțumitoare, rezultatul de pe diploma de Bacalaureat ar urma să fie modificat. Se pare că inițiativa ar fi bine primită de elevi, mai ales că unele facultăți au admiterea bazată pe nota obținută la examenul maturității.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si