Cine este jurnalista care a întrebat-o pe Dăncilă cum se calculează aria cercului? Andreea Dumitrescu, considerată ”prea agresivă” de șefii PSD și forțată să-și dea demisia

Jurnalista care a întrebat-o pe Viorica Dăncilă cum se calculează aria unui cerc este o mai veche cunoștință a fostului premier.

Radu Constantin, joi 21 noiembrie 2019 , 11:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Viorica Dăncilă va ține minte toată viața întrebarea primită de la o reporteriță a televiziunii Realitatea în cadrul celei mai importante dezbateri electorale pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale: ”Cum se calculează aria unui cerc”. Șefa PSD dusese bine discuția până atunci și chiar subliniase că spre deosebire de Klaus Iohannis ”care și-a luat 6 case din meditații”, ea a ajutat gratis elevi la matematică. Întrebarea a fost însă una surpriză iar Dăncilă a greșit răspunsul.

Cine este însă reporterița care a ”închis-o” pe Viorica Dăncilă la matematică? Ea se numește Andreea Sorina Dumitrescu și lucrează la Realitatea din primăvara acestui an. Ea este însă și o mai veche cunoștință a Vioricăi Dăncilă, încă de pe vremea când aceasta lucra la Televiziunea Română și era acreditată la PSD.

În luna martie a acestui an, Andreea Dumitrescu și-a dat demisia de la TVR după ce șefii acesteia au decis s-o retragă de la PSD pentru că era ”prea agresivă” cu partidul de guvernământ de la acea vreme. Ei i s-a oferit o variantă de compormis, respectiv să se ocupe de primării, însă reporterița nu a acceptat și a anunțat că-și va înainta demisia.

Andreea Dumitrescu și-a dat demisia de la TVR deși PNL i-a sărit în ajutor

 

Reprezentanții TVR au negat că decizia de retragere a Andreei de la PSD ar avea legătură cu plângerile repetate ale șefilor partidului (Liviu Dragnea era președinte PSD la acea oră) și au declarat că se încearcă ”o extindere a domeniilor de expertiză a reporterilor” printr-un sistem de rotație.

Citeste si: Viorica Dăncilă: „Am călătorit cu transportul în comun. Un bilet cu metroul costă 2 lei”

Cauza Andreei Dumitrescu a fost apărată la acea vreme de PNL, care a emis un comunicat prin care solicita conducerii TVR să revină ”asupra deciziilor care îi privesc pe jurnaliștii care și-au permis să deranjeze Partidul Social Democrat cu întrebări”. În ciuda acestui lucru, Andreea Dumitrescu și-a dat demisia de la TVR și a ajuns la Realitatea, televiziune care a acreditat-o marți seara la conferința Vioricăi Dăncilă organizată la sediul PSD.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si