Ligia Deca, consilierul președintelui Klaus Iohannis din decembrie 2019, a fost votată luni de conducerea PNL ca propunere pentru Ministerul Educației.

Biroul Politic Național al PNL s-a întrunit luni pentru a stabili care este numele propus pentru Ministerul Educației, în locul lui Sorin Cîmpeanu.

Sursele din presă au vorbit de mai multe zile despre faptul că Ligia Deca are cele mai mari șanse să fie nominalizată, după ce a lucrat împreună cu Klaus Iohannis la proiectul "România educată".

Citeste si: Klaus Iohannis cere "toleranță zero" în privința plagiatelor (VIDEO)

Ligia Deca are 40 de ani și este consilier prezidențial la Departamentul Educație și Cercetare, potrivit Administrației Prezidențiale.

UPDATE. Ligia Deca, lăudată de premierul Nicolae Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că Ligia Deca, consilier prezidenţial, este propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei, arătând că aceasta este în măsură să continue legile educaţiei. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

"Astăzi, în şedinţa Biroului Politic Naţional, am venit cu propunerea ca doamna Ligia Deca să fie propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei, dânsa fiind o persoană care a lucrat şi a participat în sensul de a se fi coordonat cu Ministerul Educaţiei în timpul procesului de elaborare şi după

aceea în timpul dezbaterilor publice. Este în măsură să poată să continue şi să respecte calendarul de dezbatere şi aprobare a pachetului de legi în Guvern, urmând ca până la finale lunii octombrie acesta să fie aprobat şi înaintat Parlamentului pentru dezbatere", a spus Ciucă, la finalul ședinței PNL. 

Cine este Ligia Deca

Ligia Deca (n. 1982) este doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de către Universitatea din Luxemburg și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College.

În perioada 2010-2012,  Ligia Deca a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area (aprilie 2012), potrivit Presidency.ro.

În perioada 2012-2015, Ligia Deca a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării și cadru didactic asociat  la Universitatea de Vest Timișoara (2014-2015) și SNSPA (2019-2021).

ligia deca

Ligia Deca (n. 1982) este doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de către Universitatea din Luxemburg

[Sursa foto: Facebook / Ligia Deca]

Ligia Deca  este autoare și coautoare a numeroase articole și studii publicate în reviste de prestigiu din domeniul politicilor educaționale, cu o activitate științifică ce a vizat subiecte variate, de la internaționalizarea educației superioare la practicile educaționale de adaptare la contextul pandemiei COVID-19. 

Ligia Deca a colaborat, în calitate de expert, cu EQAR, DAAD, Consiliul Europei, Comisia Europeană etc. În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experți „Știința în educație” înființat la inițiativa Comisiei Europene. În perioada 2017-2020, Ligia Deca a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România.

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la Paris? „Tavi a insistat să nu lăum mașină. Ne-a costat ceva aventura asta de la aeroport până la hotel.”- kfetele.ro

Citeste si: Reacția Claudiei Pătrășcanu după declarațiile făcute de Gabi Bădălău despre momentul în care și-ar fi dat copiii afară din casă: ”Nu mai există”- radioimpuls.ro

Ligia Deca a fost numită Consilier de Stat la data de 29 iunie 2015, iar la data de 23 decembrie 2019, a fost numită în funcția de Consilier Prezidențial.

Ligia Deca a lucrat alături de președintele Klaus Iohannis la realizarea proiectului ”România educată”.

ligia deca

Ligia Deca a fost numită Consilier de Stat la data de 29 iunie 2015, iar la data de 23 decembrie 2019, a fost numită în funcția de Consilier Prezidențial.

[Sursa foto: Facebook / Ligia Deca]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si