Moartea ei tinerei alpiniste a șocat comunitatea pasionaților de escaladă, mai ales că Silvia abordase în trecut trasee mult mai complicate din Alpi.

Alpinista Silvia Murgescu și-a pierdut viața, miercuri, pe traseul Albișoara Gemenilor de pe Vf. Caraiman 

Silvia Murgescu și-a pierdut viața, miercuri 12 ianuarie, pe traseul Albișoara Gemenilor de pe Vf. Caraiman. Era o zonă cunoscută de alpinistă, pe care aceasta se cățărase pe 7 ianuarie 2021, doar cu câteva zile înainte de accidentul fatal.

Cu câteva zile în urmă, ea a scris pe blogul personal, silvique.ro, cum a ajuns pe acel traseu de cățărare, deși planul inițial fusese altul. ”Planul era să urc Albișoara Crucii 2A.(...) găsisem un articol în blog-ul meu și am salvat toate info în IPhone ca să mă informez dacă nu găsesc continuare. Dar am nimeri în Albișoara Gemenilor 2A. Și am continuat așa! Am ales sa urc pe porțiunea cu gheață și putină zăpadă evitând porțiunea cu mai multă zăpadă. Îmi place așa deși teoretic e riscant”, a scris Silvia în data de 8 ianuarie pe blogul personal, doar cu patru zile înainte de tragedie. 

Însă, ea a revenit pe acest traseu din Munții Bucegi pe 12 ianuarie, în ziua în care împlinea 38 de ani, deși vremea pe creastă nu era deloc prielnică pentru escaladă. Salvamontiștii au precizat într-o postare pe Facebook că Silvia își căutase un partener de escaladă, dar nu a găsit pe nimeni disponibil.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Cine este Silvia, alpinista care a murit chiar de ziua ei în Munții Bucegi. Trupul său încă nu a putut fi recuperat din cauza condițiilor nefavorabile

Cine este Silvia, alpinista care a murit chiar de ziua ei în Munții Bucegi. Trupul său încă nu a putut fi recuperat din cauza condițiilor nefavorabile

[Sursa foto: Facebook Silvia Murgescu]

Citeste si: Tragedie în masivul Călimani. Un turist a fost găsit mort

Trupul alpinistei Silvia Murgescu încă nu a putut fi recuperat din prăpastie

Silvia a ținut neapărat să-și petreacă ziua de naștere pe traseul montan, Albișoara Gemenilor, alături de sora ei geamănă, doar că aceasta nu a putut să ajungă chiar în acea zi.

Chiar dacă știa că este riscant să urci fără partener pe un traseu de alpinism, chiar ea a menționat acest aspect în postarea de pe blog, Silvia nu a renunțat și a plecat singură. Încă nu se știe exact ce s-a întâmplat pe munte, însă cert este că prietenii s-au îngrijorat când nu a mai răspuns la telefon și au alertat Serviciul Salvamont. Îngrijorările apropiaților s-au confirmat câteva ore mai târziu, când trupul femeii fost găsit fără urme de viață într-o prăpastie.

Trupul Silviei se află în continuare în prăpastia în care a fost găsită moartă. Salvamontiștii din Prahova au anunțat că vremea nefavorabilă nu le permite să intervină acum pentru recuperarea cadavrului.

Citeste si: Grav accident pe Autostrada A1 Deva-Nădlac. Trei persoane au decedat după ce o mașină a intrat sub un TIR

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev în vacanța de vară- antena3.ro

Deoarece terenul este foarte accidentat și accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter. După mai multe încercări de extragere prin troliere, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice și a riscului de avalanșă generat de aeronava.  

Astfel, acțiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluată imediat ce condițiile meteo vor permite acest lucru.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si