Guvernul spune că tichetele cadou oferite pentru ocaziile speciale nu sunt impozitabile pe venit și contribuțiilor sociale obligatorii, după cum arată Codul fiscal.

Tichete cadou de 8 martie. Doamnele și domnișoarele care primesc 300 de lei din partea angajatorilor

În anul 2024, plafonul a fost majorat de la 150 de lei la 300 de lei. Angajatorii le pot oferi femeilor cu ocazia zilei de 8 martie un voucher sau tichet cadou.

De obicei, angajatorii din sectorul privat oferă asemenea tichete cadou împreună cu o zi liberă de 8 Martie. Potrivit OUG, angajatorii sunt obligați ca toate tichetele valorice, chiar și cele certificatele cadou, să fie oferite numai sub formă de card și să fie scoase biletele fizice, fără a avea loc discriminări în rândul femeilor.

"În cazul cadourilor în bani şi/sau în natură, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori, veniturile sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai jos, nu depășește 300 de lei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Partea care depășește valoarea maximă de 300 lei, reprezintă venit impozabil din salarii și se va datora impozit pe venit din salarii si contribuții sociale obligatorii”, transmite ANAF.

Categoriile de angajate care primesc tichete cadou de 8 martie 2024

Potrivit Agenţiei Naţionale de Administraţie Fiscală (ANAF), voucherele sau tichetele cadou de 8 Martie 2024 se pot oferi în următoarele situații după cum urmează:

  • cadouri oferite angajaților, precum şi cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paştelui, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;
  • cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie;
  • cadouri oferite angajaţilor în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

Prima dată Ziua Internațională a Femeii a fost sărbătorită pe data de 28 februarie 1909, în memoria celor 15.000 de femei care au protestat în New York pentru a avea un program de lucru mai scurt și un salariu mai bun, potrivit ONU.

Ziua de 8 martie este sărbătorită oficial în țări precum: Afganistan, Angola, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Burkina Faso, Cambodgia, Camerun, China, Croația, Cuba, Georgia, Guinea, Eritrea, Kazakhstan, Kîrgîzstan, Laos, Macedonia, Madagascar, Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Rusia, Tajikistan, Turkmenistan, Uganda, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam și Zambia, însă este sărbătorită și în alte state, precum Chile, Serbia sau Bulgaria.

În fiecare an, pe 8 martie femeile din Pakistan sărbătoresc în această zi lupta pe care o duc pentru drepturile femeilor și luptele pentru natura culturală și religioasă.

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev în vacanța de vară- antena3.ro

În Portugalia, femeile sărbătoresc ziua mergând în grup în oraș, fără bărbați. În Italia ziua de 8 martie este marcată prin organizarea unor reuniuni despre afirmarea drepturilor femeilor, siguranța pe care ele trebuie să o aibă la locul de muncă, sănătatea lor. În această zi, bărbații italieni le oferă mimoze galbene, flori tradiționale pentru lunile februarie și martie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si