Cine sunt angajatii carora salariile le-au crescut in ultimul an! In sanatate, cresterile au fost de pana la 36%

Salariile romanilor sunt inca mici comparativ cu cele ale angajatilor din alte state europene. Si totusi, anul acesta, luand in calcul datele pana in luna aprilie de la Statistica, salariul mediu net a crecut la valoarea de 2.366 de lei net, cu 13,4 % mai mult fata de perioada similara a anului trecut.

C.L., miercuri 21 iunie 2017 , 08:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Angajatii din sanatate si asistenta sociala au beneficiat de cele mai mari cresteri de salarii in ultimul an, de 36% fata de aprilie 2016, ajungand la un nivel mediu de 2.688 de lei net pe lună, cu 13% peste nivelul salariului mediu la nivel national in aprilie 2017, conform ZF.

Spre comparatie, in aprilie 2016 angajatii din Sanatate castigau cu 5,5% mai putin fata de nivelul salariului mediu la nivel national.
De asemenea, in administratia publica si in aparare salariul mediu a ajuns la 3.350 de lei in luna aprilie, in crestere cu 21% fata de perioada similara a anului trecut, functionarii publici avand salarii mai mari cu 50% fata de angajatii cu salariul mediu la nivel national.

Prin urmare, cu un salariu mediu de numai 2.307 lei net in aprilie (cu 18% mai mare fata de anul anterior), angajatii din invatamant au ramas singurii bugetari cu salarii mai mici (cu 2,5%) decat salariul mediu pe economie.

La nivel national, conform Institutului National de Statistica, angajatii care lucreaza in IT au cele mai mari salarii medii.
 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si