Cine sunt românii care NU pot face al doilea vaccin anti-COVID. Anunțul oficial

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a aprobat vineri instrucţiunile privind vaccinarea în situaţii speciale cu vaccin de tip ARNm.

Razvan Ilie, vineri 05 februarie 2021 , 15:17

În cazul vaccinului Moderna, intervalul optim de amânare a dozei de rapel este până la 35 de zile, însă, în situaţii excepţionale, rapelul poate fi administrat şi după această perioadă.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a informat vineri că o persoană care a prezentat reacţie anafilactică după administrarea primei doze de vaccin tip ARNm nu va mai primi a doua doză.

Comitetul național de vaccinare spune că este recomandată reluarea imunizării cu un alt ser, fabricat după o tehnologie diferită.

Citeste si: Klaus Iohannis a făcut al doilea vaccin anti-COVID-19- FOTO

Mai faci vaccinul dacă ai fost deja infectat cu coronavirus?

Vaccinarea persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2 nu este contraindicată, iar imunizarea acestora se poate realiza după vindecare, precizează CNCAV.

În cazul în care o persoană dezvoltă infecţie cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, aceasta va putea fi imunizată după vindecare, prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze.

" Pentru situaţiile în care o persoană căreia i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 are contraindicaţii temporare pentru cea de-a doua doză, administrarea rapelului va putea fi amânată până la un interval optim de maximum 42 de zile. În situaţii excepţionale, rapelul poate fi administrat şi după această perioadă",  informează CNCAV.

Citeste si: Bilanțul TRIST al zilei: 2.580 de noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Ce se întâmplă în secțiile ATI din țară

Termenul de rapel în cazul vaccinului Moderna

În cazul vaccinului Moderna, intervalul optim de amânare a dozei de rapel este până la 35 de zile, însă, în situaţii excepţionale, rapelul poate fi administrat şi după această perioadă.

De asemenea, dacă o persoană prezintă reacţie anafilactică după administrarea primei doze de vaccin tip ARNm nu va mai primi a doua doză, fiind recomandată reluarea vaccinării cu un alt vaccin fabricat după o tehnologie diferită, spun oficialii din Ministerul Sănătății. 

Potrivit sursei citate, în cazul decalajelor privind administrarea dozei a doua de vaccin împotriva COVID-19, persoana programată va putea modifica data efectuării dozei de rapel direct în platforma electronică sau prin modalităţile deja cunoscute pentru programarea iniţială.

Citeste si: Directorul OMS, mesaj îngrijorător pentru Europa

Pentru situaţiile în care cea de-a doua doză de vaccin se administrează accidental la mai puţin de 21 de zile de la efectuarea primei doze, nu mai este necesară efectuarea unei alte doze de rapel, conform Agerpres.

Efect advers extrem de rar descoperit la un medici

Ministerul Sănătăţii anunţă că a fost înregistrată o reacţie adversă rară- paralizie temporară facială- după administrarea celei de-a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer.

Reacţia s-a înregistrat la o femeie din Vâlcea, medic, care în prezent este într-o stare de sănătate bună.

"Ministerul Sănătăţii a fost informat de către reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică- Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacţii adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty)", au anunțat oficialii de la București.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Eliminare neașteptată la Survivor România 2021! Cine a părăsit competiția? Votul... Eliminare neașteptată la Survivor România 2021! Cine a părăsit competiția? Votul publicului a făcut diferența și de această dată!
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si