Noi informații despre facturile la energia electrică! Sute de mii de români vor trebui să-și monteze un al doilea contor care va măsura consumul de energie din producția proprie, informează Antena 3 CNN.

Care sunt costurile noilor contoare?

Acest lucru ar fi necesar deoarece autoritățile își doresc să aibă o evidență clară a energiei verde produse și consumate. Costurile ar fi și ele unele pe măsură.

Așadar, se estimează că la 200.000 de astfel de contoare se vor cheltui 20 de milioane de euro, potrivit ANRE, mai scrie sursa citată mai sus. Respectivii bani vor fi recuperați ulterior din facturile românilor prin majorarea tarifului de distribuție pe rata de amortizare, fiind de 10 ani.  

"Aceste contoare sunt absolut inutile și constituie o cheltuială gratuită pe care o vor suporta toți consumatorii și consumatorii din România în solida. ANRE recunoaște în scris cele 100 de milioane de euro vor fi suportate prin taxa de distribuție.

Drepturile ANRE-ului de a reglementa se oprește la mine la poartă, se oprește la contorul de la poartă. Nu intră și în domeniul privat al meu să-mi monteze un alt tablou de distribuție, un alt tablou electric, un alt contor la mine în curte", a spus președintele Asociației de Prosumatori, Dan Prîșan.

Al doilea contor

Imagine reprezentativă pentru un contor.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Citește și: Ministrul Energiei a făcut un anunț important! Ce se întâmplă cu facturile românilor la gaze și curent?

Nu în ultimul rând, președintele ANRE a spus că practic costul pe megawatt-oră va fi de 0,22 RON pe an.

Valabilitatea cardurilor la energie a fost prelungită

Românii își pot plăti în continuare facturile la energie folosindu-se de carduri până la finalul lunii mai. De acestea beneficiază 2,8 milioane de locuințe, a spus, joi, premierul Marcel Ciolacu, conform Realitatea.

Al doilea contor

Imagine reprezentativă pentru facturi.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Pensionarii se împrumută înainte de Paște ca să aibă ce pune pe masă. Casele de Ajutor Reciproc, asaltate de cereri

De menționat este faptul că aceste carduri pot fi folosite atât pentru achitarea facturilor curente, cat și a celor restante, în tranșe, până când suma se epuizează.

Unde se pot plăti facturile cu cardurile de energie?

  • la orice subunitate a Poștei Române;
  • la poștașul care a sosit la domiciliul beneficiarului;
  • online, pe site-ul Poștei Române.

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si