Cine va beneficia de câte 2 teste COVID gratuite săptămânal. Acestea vor fi livrate la domiciliu

Marea Britanie va oferi săptămânal cetățenilor săi câte două teste COVID-19, ca parte a extinderii programului de testare al guvernului britanic, scrie BBC.

Author: Andreea Bolocan luni 05 aprilie 2021 , 08:41

testare gratuita covid-19 anglia
Test rapid COVID-19[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Măsura luată de către guvernul Marii Britanii va fi implementată începând de vineri, 9 aprilie 2021.

Ministrul britanic al Sănătăţii a spus că această măsură va ajuta la prevenirea apariţiei de focare COVID-19, având în vedere faptul că restricţiile vor fi relaxate, însă criticii programului susţin că riscă să devină o risipă „scandaloasă” de bani, considerând că aceste teste nu sunt relevante.

Kiturile de testare COVID-19 vor putea da rezultatele în aproximativ 30 de minute. Acestea vor fi disponibile gratuit la centrele de testare, în farmacii şi prin poştă. Totodată, testele COVID-19 sunt oferite deja în şcoli şi familiilor elevilor şi celor care trebuie să îi părăsească locuinţele pentru a merge la serviciu.

Relaxarea măsurilor anti-COVID în Anglia

Începând cu data de 12 aprilie 2021, prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson se va întâlni cu membrii Cabinetului pentru a semna noua etapă de relaxare a măsurilor.

Boris Johnson este de părere că testarea rapidă și regulată a populației este importantă.

„Pe măsură ce progresăm cu programul de vaccinare şi având în vedere că urmează, cu precauţie, să relaxăm restricţiile, testarea rapidă regulată este şi mai importantă pentru a ne asigura că aceste eforturi nu sunt irosite”, a declarat prim-ministrul Boris Johnson.

Kit test rapid coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Cine va beneficia de testele COVID gratuite

Cei care vor beneficia de testele rapide COVID vor fi cei care nu prezintă simptome de Covid-19 şi pot face această testare acasă.

Citeste si: Grecia anunță noi restricții pentru zborurile internaţionale

Dacă o persoană iese confirmată pozitiv la testarea rapidă, aceasta trebuie să se izoleze la domiciliu împreună cu toți cei care locuiește. Ei pot ulterior comanda un test PCR, efectuat în general în cazul simptomaticilor. Dacă la acest test rezultatul este negativ, perioada de carantină se încheie.

1 milion de teste COVID făcute în Marea Britanie

În Marea Britanie, la jumătatea lunii februarie, erau efectuate zilnic aproximativ 250.000 de teste rapide, iar numărul acestora a ajuns la 1 milion pe zi, la finalul lunii martie.

Citeste si: Lista zonelor cu risc epidemiologic, actualizată. Cei care sosesc în România din aceste țări stau în carantină

Dr. Susan Hopkins, director al Public Health England, a declarat faptul că testarea rapidă poate descoperi cazuri care altfel nu ar fi depistate, ajutând în acest fel la întreruperea lanţului de transmitere a virusului SARS-CoV-2.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si