Marcel Ciolacu: "Să decidem împreună data cea mai bună pentru alegeri"

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că Partidul Naţional Liberal trebuie să vină la masa negocierilor cu toate forţele politice şi împreună să decidă care este data alegerilor locale. El a precizat că în alegerea acestei date trebuie să se ţină cont să nu fie pusă în pericol viaţa românilor, din cauza pandemiei.

G.B., miercuri 03 iunie 2020 , 17:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Din comunicatul Curţii am văzut că este atât atributul Guvernului, cât şi atributul Parlamentului, asta înseamnă că măcar acum, în ultimul ceas, PNL-ul să vină la masa negocierilor cu toate forţele politice, nu neapărat cu PSD-ul, şi să decidem împreună data cea mai bună, mai ales data care nu pune sub nicio formă în pericol viaţa românilor”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Ciolacu: „Să decidem împreună data cea mai bună a alegerilor care nu pune în pericol viaţa românilor”

ciolacu dată alegeri

Întrebat dacă îşi doreşte ca Parlamentul să fie cel care stabileşte data alegerilor din moment ce Curtea Constituţională oferă forului legislativ această posibilitate, liderul PSD a răspuns: "Cred că aşa e cel mai democratic”.

Citeste si: Fenomen rar întâlnit! A "fiert" Dunărea

Citeste si: Zeci de mii de oameni îi aduc un omagiu lui George Floyd la Houston

Citeste si: Iohannis: "Atrag atenţia: virusul este încă în societate"

El a mai spus că Parlamentul va decide şi prelungirea mandatelor aleşilor locali.

"Prelungirea o vom lua în funcţie de stabilirea datei alegerilor. O să dăm maxim cât pot fi prelungite, urmând ca, dacă există pandemie în continuare sau, nu ştiu, specialiştii spun că nu este prielnică această dată, tot prin lege se poate prelungi. CCR spune foarte clar, acest atribut de prelungire a mandatelor aleşilor locale este exclusiv la Parlamentului”, a explicat Marcel Ciolacu.
OUG de prelungire a mandatelor autorităţilor locale şi legea de aprobare a acesteia sunt neconstituţionale, a decisi miercuri Curtea Constituţională, argumentând că prelungirea mandatelor aleşilor locali se face prin lege organică, de către Parlament.

Citeste si: Leul a crescut miercuri la 4,8389 unităţi pentru un euro

Tot Parlamentul decide cine stabileşte data alegerilor locale, respectiva dacă aceasta e decisă prin lege organică sau prin Hotărâre de Guvern.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si