Ciolacu, despre moțiunea de cenzură: „Noi suntem pregătiţi să venim cu o propunere de premier”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seară că formațiunea sa este pregătită să vină cu o propunere de premier, dacă moțiunea de cenzură din august va trece de Parlament.

Alex Dumitrescu, joi 30 iulie 2020 , 21:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Asta e treaba Opoziţiei să depună moţiuni de cenzură. Când PNL depunea moţiuni de cenzură, noi veneam să spunem 'Domnule nu aveţi voie să depuneţi moţiuni de cenzură'? (...) Nu mai sunt credibili. Aici este marea problemă a acestui Guvern. Acest Guvern trebuie să plece şi să fie înlocuiţi de nişte specialişti care să gestioneze această pandemie şi criza economică. Nu mai au credibilitate.

Noi suntem pregătiţi să venim cu o propunere de premier. O să discutăm şi cu celelalte forţe aflate în Opoziţie, ca şi PSD, din Parlament să venim cu o singură propunere, un specialist recunoscut de către toată lumea. Avem această propunere. E şi normal dacă dărâmăm un Guvern să venim cu o propunere. O să mergem şi cu o propunere de proiect economic pe termen scurt până la alegeri", a declarat Ciolacu, la România TV.

Marcel Ciolacu a adăugat că desemnarea premierului este prerogativa președintelui, conform Constituției. „Eu respect Constituția. Președintele numește, de la cine dorește”, a adăugat Ciolacu.

Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban

PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban în luna august, acuzând PNL că a pierdut controlul asupra pandemiei și a crizei economice din România.

La baza moțiunii va sta Carta neagră a guvernării PNL. PSD nu are majoritate în Parlament, chiar dacă președintele minte că are. În afară de USR, care nu se știe dacă e la guvernare sau în opoziție, toate partidele sunt în opoziție. A, mai este și PMP, care e la guvernare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele interimar al PSD acuză guvernarea PNL că a pierdut controlul pandemiei și cere premierului Ludovic Orban și președintelui Klaus Iohannis să spună dacă se vor deschide școlile în septembrie.

Ciolacu: „Este responsabilitatea domnului Orban și implicit a domnului Klaus Iohannis”

„Am înțeles problema pe care o are Iohannis după pierderea controlului de către Guvernul său asupra pandemiei și a crizei economice din România.

Ceea ce nu am înțeles este obsesi președintelui Iohannis de a găsi vinovați în altă parte decât în datele și statisticile oficiale. Disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că guvernul său a pierdut controlul total în gestionarea pandemiei și a crizei economice.”

Iohannis: „Nu! Stimați pesediști, nu caut vinovați! Îi cunosc”

Reacția liderului PSD a venit după discursul președintelui Klaus Iohannis, de joi, în care a acuzat că social-democrații au „făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie”.

„Se știe că în starea de urgență, când în vestul Europei, din păcate, am avut sute de mii de cazuri, zeci de mii de morți, în România am avut epidemie, am avut decese, dar un număr foarte limitat. Autoritățile își făcuseră treaba, lucrurile au mers rezonabil de bine, spitalele, medicii, autoritățile s-au mobilizat. În ansamblu putem să spunem că la început lucrurile au mers foarte bine. Până acum câteva săptămâni pandemia a fost gestionată bine de Guvern, de autorități. Dar această situație, sigur, nu a convenit PSD-ului.

Cu un cinism pe care l-am criticat şi ieri într-o declarație, un cinism inimaginabil, au tras de timp după ce au distrus parte din legislație, au tras de timp ca să nu apară noua legislație. Sigur, după ce i-am criticat aseară, PSD a fost foarte nervos şi m-a acuzat că eu caut vinovați. Nu! Stimați pesediști, nu caut vinovați! Îi cunosc şi îi arăt cu degetul şi o să îi arăt şi astăzi cu degetul: pe voi!”, a declarat, joi, președintele Klaus Iohannis.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si