Potrivit expertilor APC, acest produs nu poate fi numit ciorba de burta pentru ca „in compozitia acestuia nu se regasesc doua ingrediente de baza ale acestui produs traditional si anume burta de vita si supa de oase”, relateaza adevarul.ro.

Totodata, APC sustine ca aceste preparate contin si compusi chimici periculosi, care pot provoca reactii alergice, dureri de cap, ameteala sau greata.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Nici ciorba de burta comercializata la conserve nu respecta intocmai reteta produsului. Astfel, in urma analizei sortimentelor de ciorba de burta la conserva, doar 33% de sortimente respecta reteta traditionala. Specialistii au descoperit ca in astfel de preparate exista si o cantitatre mare de sare, intre 4,8 grame si 5,33 grame per portie.

"Ciorba de burta la plic sau cea din conserva este, poate, cel mai nereusit produs al industriei alimentare, deoarece niciuna din caracteristicile organoleptice ale produsului traditional: aspect, culoare, miros, textura si gust, nu a putut fi reprodusa. Ciorba de burta la conserva este hipersodica, avand un continut de sare per portie intre 4,8 grame si 5,3 grame de sare, ceea ce inseamna necesarul zilnic de sare pentru un adult”, este concluzia cercetatorilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si