1 din 4 | Clătite cu dovlecei. O rețetă simplă, un aperitiv delicios - rece sau cald
2 din 4 | Clătite cu dovlecei. O rețetă simplă, un aperitiv delicios - rece sau cald
3 din 4 | Clătite cu dovlecei. O rețetă simplă, un aperitiv delicios - rece sau cald
4 din 4 | Clătite cu dovlecei. O rețetă simplă, un aperitiv delicios - rece sau cald
Clătite cu dovlecei. Aceste clătite sunt bune atât calde cât şi reci, servite cu smântănă şi pot fi gata în mai puţin de 30 de minute.
Clătite cu dovlecei. Ingrediente:
2 ouă
o cană apă minerală( sau lapte)
un dovlecel potrivit
2-3 linguri ulei
mărar
pătrunjel
sare, piper
o cană făină
caşcaval ras (câte 2 linguri pentru fiecare clatită)
Citeste si: Scovergi ca la bunica acasă. Rețeta originală. Află care este ingredientul secret!
Clătite cu dovlecei. Mod de preparare:
Dovlecelul se curată de coajă, se rade, se presară cu sare şi se scurge foarte bine de zeamă. Se bat bine ouăle cu sare şi un praf de piper, se adaugă apa minerală, uleiul şi făina. Amestecăm bine să se uniformizeze compoziţia.
Citeste si: Gogoşi de post. Ingredientul secret din rețeta bunicii care le face mai pufoase și mai aromate
La sfârşit adăugăm dovlecelul şi verdeaţa tocată mărunt. Lăsăm compoziţia la frigider pentru 15-20 de minute să se odihnească.
Citeste si: Clătite. Secretul clătitelor pufoase
Prăjim apoi clătitele până se rumenesc pe ambele părti (dacă folosiţi o tigaie de teflon nu e nevoie de ulei la prăjit). Le scoatem şi cât sunt fierbinţi, le umplem cu caşcaval ras şi le rulăm sau le împăturim în patru.
Se pot de asemenea umple cu cremă de branză.