Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenționare de Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă pe parcursul acestei zile, în 18 județe din Moldova, Crișana, Maramureș, Transilvania și Banat.

Potrivit meteorologilor, în intervalul orar 12:00 – 23:00, în zonele atenționate vor fi frecvent descărcări eectrice, vijelii, grindină și averse torențiale.

Citeste si: Cod galben de inundații pe mai multe râuri din țară

ANM mai anunță că aceste fenomene se vor manifesta pe arii restrânse.
Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bacău, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Mureş, Harghita, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Bihor, Arad şi Timişoara.

Citeste si: Alertă meteo în România. Anunț de ultim moment de la ANM- cod galben de furtuni

În Capitală, pe parcursul zilei, vremea va fi călduroasă, cu o maximă de 33 de grade.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Bucureștenii, bulversați de temperaturile de 30 de grade Celsius. Cât va ține căldura

Temperaturi neobișnuit de ridicate în Capitală

În timp ce aversele sunt semnalate în mai multe județe din țară, în Capitală temperaturile sunt extrem de ridicate pentru această perioadă.

Citeste si: Alertă meteo în România. Anunț de ultim moment de la ANM- cod galben de furtuni

Un val de aer african traversează în aceste zile, țara noastr ă, iar, pe lângă bucuria că se apropie vara, se instalează și stresul celor care pleacă dimineața de acasă! Sunt nevoiți să se îmbrace gros, iar, la orele prânzului, îi vedem pe stradă, cu geaca de fâș, la peste 30 de grade Celsius.

Citeste si: VIDEO- Alertă emisă de meteorologi: vreme extremă în mai. Caniculă în sudul țării, dar și ploi torențiale și grindină

Minunea nu va ține mult, anunță meteorologii- de sâmbătă încep furtunile și vremea se răcește masiv.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si