Meteorologii au emis vineri dimineaţa avertizări nowcasting Cod galben de vânt puternic în zona de munte a judeţelor Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Caraş-Severin şi Hunedoara şi de ploaie, burniţă sau polei în Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Timiş.

 

Cod galben de vânt puternic în zone din cinci judeţe din Banat şi Muntenia, vineri dimineaţa

Tot până la ora 9:00, în zonele montane, la altitudini de peste 1.800

de metri, din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90- 110 km/h, spulberând zăpada.

De asemenea, în zonele de munte din judeţele Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi vântul va avea viteze la rafale de peste 70- 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Citeste si: A fost înregistrată cea mai scăzută temperatură, la Dumbrăveni. Ce ne așteaptă în următoarea perioadă din punct de vedere meteorologic

Vor avea loc depuneri de polei

Până la ora 8:00, în zona joasă a judeţului Timiş va fi ploaie şi local depuneri de polei.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Citeste si: Risc de formare a poleiului pe şosele din judeţele Arad, Iaşi, Timiş şi Hunedoara

Cum va fi vremea în Capitală

Procesul de încălzire a vremii va continua, astfel că temperatura maximă va fi de 8...9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a -2 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Citeste si: Grecia și Turcia au fost lovite de furtuna "Epida"

Cum va fi vremea la munte

Cerul va fi mai mult noros și va ninge îndeosebi noaptea, mai ales în Munții Apuseni, unde și cantitățile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate. Vor fi intensificări ale vântului, iar în zona înaltă, îndeosebi a Carpaților Orientali, noaptea va sufla tare viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Valorile termice vor marca o scădere ușoară.

Citeste si: VIDEO- Meteo: România, lovită de un val de aer polar/Ger și ninsori

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si