În București și în mai multe regiuni din sud-estul țării, meteorologii ANM au fost emis un cod galben de vreme rea. Se pare că sunt anunțate ploi torențiale. Cum se anunță vremea în perioada următoare, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.

Cod galben de vreme rea în București și în zonele din sud-estul țării

Începând de astăzi, de la ora 10:0, până pe 18 aprilie, ora 20:00, a intrat în vigoare un cod galben de vreme rea în mai multe regiuni din țară, inclusiv în Capitală.

În Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei, precum și în sud-estul Transilvaniei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale în general de 60...70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat de peste 45 l/mp, se arată în avertizarea meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Citește și: VIDEO: Imagini apocaliptice în Dubai! Inundațiile au făcut prăpăd, iar mai multe zboruri au fost anulate

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

harta

Cod galben de vreme rea în București!

[Sursa foto: Captură ANM]

Cum va fi vremea în perioada următoare?

Se pare că vremea se va menție răcoroasă și în perioada următoare. România ar fi traversată de un front atmosferic rece care aduce ploi, dar și probabilitatea de ninsori în regiunile montane din țară.

Citește și: VIDEO- Cum ne afectează diferențele de temperatură? După căldură, meteorologii au anunțat că vremea se răcește

ploaie

Meteorologii ANM au anunțat ploi torențiale

[Sursa foto: istockphotos]

Vorbim de un front atmosferic rece ce traversează teritoriul țării noastre. A determinat ploi pe arii extinse în vestul, în nordul și centrul teritoriului. Temperaturi în scădere față de intervalul anterior, intensificări ale vântului și transformarea precipitaților în lapoviță și ninsoare în zonele montane. Acest front rece îl vom găsi în partea de sud-est al teritoriului prin intensificări ale vântului, cu rafale de 55 km/h, averse, descărcări electrice, posibile căderi de grindină și vijelii, a transmis un meteorolog, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si