Cod roșu de valuri puternice pentru cine călătorește în Portugalia

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că este alertă de călătorie pentru Portugalia. Cine intenționează să călătorească acolo trebuie să aibă în vedere, faptul că a fost emis un cod roșu de valuri puternice.

G.B., vineri 15 noiembrie 2019 , 12:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Portugheza ca Institutul local pentru Mare si Atmosfera (IPMA) a instituit, pentru perioada 14 – 15 noiembrie 2019, un cod rosu de valuri puternice si intense pentru districtele Leiria, Coimbra, Aveiro, Porto, Braga si Viana do Castelo” au transmis autoritățile.

Cod roșu de valuri puternice pentru cine călătorește în Portugalia

Cod roșu de valuri puternice pentru cine călătorește în Portugalia

Citeste si: Sărbătoare mare pentru credincioși, azi, 15 noiembrie - Cruce neagră în calendarul ortodox

Anunțul a fost făcut public, într-un comunicat de presă, chiar de reprezentanții MAE. Autoritățile au anunțat că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecționate câtre Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de câtre operatorii Call Center, în regim de permanență.

Citeste si: Un bărbat din Buzău și-a pus capăt zilelor într-un mod înfiorător chiar în fața copiilor săi

„Cetățenii români care se confrunta cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Portugheză: +351. 927.411.628”, conform comunicatului de presa, transmis de MAE.

Citeste si: O familie vegană și-a înfometat copilul de un an până a murit

MAE mai recomandă consultarea paginilor de Internet:

http://www.ipma.pt/pt/index.html #, http://lisabona.mae.ro,www.mae.ro , paginii de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză și reaminteste faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” ( www.mae.ro/app_cs ), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Cod roșu de valuri puternice pentru cine călătorește în Portugalia

Institutul local pentru Mare și Atmosferă din Portugalia atrage atenția și transmite că vor urma zile cu cod roșu de valuri.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si