Ea a fost aşteptată la aeroporturi de protestatari Rezist, care au felicitat-o şi i-au oferit flori. Kovesi a spus că le mulţumeşte tuturor celor care au susţinut-o, precizând că nu a beneficiat de sprijinul Guvernului de la Bucureşti. Ea a ţinut să precizeze că este alături de colegii ei procurori şi de judecătorii care protestează în România faţă de OUG 7.

„Sunt foarte onorată pentru acest vot, sunt foarte bucuroasă.

Acest vot nu este doar pentru mine, este pentru tot sistem de justiţie din România, este pentru cetăţenii din România care în ultimii ani au susţinut lupta anticorupţie şi statul de drept, este un vot pentru toţi procurorii şi judecătorii din Europa care lucrează sub presiune. Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi aştept decizia decidenţilor europeni”, a spus Kovesi.

Ea a precizat că nu a beneficiat de sprijinul Guvernului de la Bucureşti.

„M-am înscris isngură în această procedură, m-am înscris ca procuror, ca profesionist, nu am avut sprijinul Guvernului de la Bucureşti, nici nu l-am cerut, nici nu l-am aşteptat şi nici nu-l aştept. Sunt onorată că am trecut prima în urma interviului susţinut cu comisia tehnică, sunt onorată pentru votul de astăzi, dar trebuie să aşteptăm decizia care se va lua de către politicieni. Va fi o decizie politică, în urma unor negocieri între Consiliu şi Parlamentul European.

Deci, ceea ce a depins de mine eu am făcut. Încă o dată vă mulţumesc tuturor celor care m-aţi susţinut. Au fost foarte importante încurajările, mesajele”, a mai declarat Kovesi.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Maria Grapini a încercat să fraudeze votul pentru Laura Codruța Kovesi din Comisia Libe

Laura Codruţa Kovesi a ţinut să precizeze că este alături de colegii ei procurori şi de judecătorii care protestează în România faţă de OUG 7.

„Ceea ce se întâmplă în aceste zile în justiţia din România este foarte grav. Este un protest prin care colegii mei şi-au suspendat activitatea, se luptă cu îndârjire împotriva subordonării justiţiei de către politic, împotriva adoptării unor modificări legislative care contravin normelor europene, contravin tuturor recomandărilor făcute de GRECO şi de Comisia de la Veneţia”, a afirmat ea.

Comisia LIBE din PE a votat mierccuri pentru desemnarea procurorului-şef european, Laura Codruţa Kovesi fiind pe primul loc la votul consultativ din Comisia de control bugetar. Monica Macovei şi Maria Grapini au făcut parte din comisia de numărare a voturilor, care are patru membri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si