Datorită acestuia, pielea este netedă și elastică- fără riduri. Colagenul, ca și elastina, restabilește elasticitatea și fermitatea tenului, adică capacitatea de a-și reveni de la schimbările vizibile cauzate de stres. Componentul natural accentuează contururile feței sub forma unui „triunghi de frumusețe”, împiedicându-l să se deformeze. Cu ajutorul acestuia, este reglat echilibrul hidrolipidic, iar pielea nu se usucă.

După 25 de ani, producția naturală de colagen scade, în medie, cu 1,5% pe an, iar după 40 de ani ─ colagenul din celulele pielii este consumat într-un ritm foarte rapid.

Pentru formulările clasice, doza de colagen este de la 0,5% la 5%. Dar există așa-numitele "foi de colagen", care sunt 100% colagen- mecanismul lor este oarecum similar cu măștile de țesături cu componente alginate. În magazinul MAKEUP poți găsi o gamă variată de produse cosmetice inovatoare pe bază de colagen (seruri, creme, loțiuni, măști).

Tipuri de colagen

Colagenul din produsele cosmetice poate fi definit ca:

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Colagen natural. Cel mai adesea, acest tip de colagen este utilizat în creme  pentru menținerea nivelului optim de umiditate în celule. Se folosește și în produsele pentru păr- șampoane, balsamuri. Un astfel de colagen are o greutate moleculară mare și nu poate pătrunde adânc în piele.

Colagen solubil. Acest tip de colagen este obținut din țesutul conjunctiv al animalelor. Hidratează profund pielea, acționează asupra elasticității sale, protejează împotriva factorilor de stres.

Colagen marin solubil. Moleculele de colagen de pește hidrolizat sunt similare cu propriul nostru colagen și pot pătrunde cu ușurință în țesuturile profunde. Odată ajunși în derm, aminoacizii stimulează reînnoirea activă a celulelor.

Colagen hidrolizat. Acest tip de colagen este dominat de aminoacizii glicină, prolină și lizină. Un astfel de colagen este utilizat în cosmetică ca aditiv la propriul colagen, atunci când este deficitar în organism.

Poate fi găsit în creme hidratante și întreaga gamă de produse de ridicat.

„Colagenul vegetal” este un mit. Nu există propriul colagen vegetal, la fel cum nu este nimic în neregulă cu produsele cu așa-numitul „colagen vegetal”. De obicei, acestea sunt proteine ​​vegetale utile, obținute în principal din grâu și alge, care conțin grupele necesare de aminoacizi, sunt ușor absorbite de celulele pielii și sunt mult mai puțin alergenice decât colagenul natural.

Gama de remedii cosmetice pe bază de colagen

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Cele mai importante produse pe bază de colagen sunt cremele, serurile și loțiunile anti-îmbătrânire, măștile pentru îngrijirea zonei din jurul ochilor, a gâtului și a decolteului, cremele și balsamuri pentru mâini și unghii, șampoanele hidratante, balsamurile și chiar vopselele de păr.

De obicei, produsele cu efect cumulativ, pe lângă colagen, conțin o serie de componente active. Prin urmare, cosmetologii recomandă utilizarea regulată a complexelor de colagen, de exemplu, „ser-cremă-mască” pe bază de colagen pentru o acțiune eficientă și rapidă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si