Colțunași cu carne. Un deliciu culinar din Rusia

Colțunași cu carne - un preparat rusesc, absolut delicios. Colțunașii sunt atât de gustoși încât nu te vei mai putea opri din mâncat până nu îi vei da gata pe toți.

Author: Raluca Ionita joi 13 februarie 2020 , 10:07

Colțunași cu carne. Un deliciu culinar din Rusia
Colțunași cu carne. Un deliciu culinar din Rusia
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Colțunași cu carne- Ingrediente umplutură

  • 250 g carne tocată de vită
  • 250 g carne tocată de porc
  • 2 cepe, tocate fin sau date prin răzătoare
  • 2-3 căţei usturoi, pisaţi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 2 linguri unt
  • smântână (pentru servit)
  • pătrunjel (pentru servit)

Colțunași cu carne- Ingrediente aluat

  • 3 căni făină
  • 1 cană apă rece
  • 2 linguri ulei
  • sare

Colțunași cu carne- Mod de preparare

Colțunași cu carne. Pentru prepararea aluatului, este necesar să amestecăm toate ingredientele într-un vas, frământăm până formăm o bilă din el, asta înseamnă aproximativ 10 minute.

În momentul în care este gata, se acoperă şi se dă deoparte, lăsând aluatul să se odihnească.

Colțunași cu carne. Cât timp aluatul se odihneşte, se prepară umplutura. Pentru asta se combină carnea tocată, ceapa, usturoiul, sare şi piper. Apoi toate se amestecă bine.

Împărțim aluatul în 4 porţii egale şi se întinde fiecare într-o foaie subţire. Cu ajutorul unui pahar sau borcan se decupează cercuri din aluat şi le umpli cu linguriţa din compoziţia de carne.

Citeste si: Plăcintă dobrogeană. Cea mai simplă rețetă

Citeste si: Mămăligă pripită: ce este și cum se prepară cea mai delicioasă mămăligă. Rețeta bunicii

Citeste si: Varză călită. Așa se prepară corect! Ingredientul care îi dă tot gustul

Colțunași cu carne. Marginile se împăturesc, una peste alta şi se sigilează, apăsând bine. Pentru fieccare colțunaș se procedează la fel. Colţunaşii cu carne se pun pe o suprafaţă dată cu făină până când sunt gata de fiert.

Colțunași cu carne. O oală mare cu apă şi puţină sare se pune la fiert, iar în ea se adaugă foile de dafin. Colţunaşii se pun în apa atunci când începe să clocotească. În momentul în cate colțunașii încep să plutească la suprafaţă, îi mai laşi 5 minute, apoi se scot pe un vas cu spumiera. Se adaugă untul peste colţunaşi şi se amestecă, pentru a „îmbrăca" pelmenii. Colțunașii cu carne se pot servi cu smântână şi pătrunjel.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si