Potrivit acestora, eticheta trebuie sa contina data productiei si la data congelarii. Totodata, in cazul carnii congelate (de porc, pasare, oaie, capra), a carnii preparate congelate si a produselor din pescuit neprocesate congelate, operatorii din domeniul alimentar au obligatia sa puna la dispozitia consumatorului atat informatii privind data productiei cat si informatii privind data congelarii, informeaza ANSVA intr-un comunicat, potrivit Agerpres.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Obiceiurile care îmbătrânesc brusc creierul. Prof. Dr. Vlad Ciurea: "Afectează grav creierul"- antena3.ro

Citeste si: Cât riscă să stea la închisoare trădătorul-spion Pișcan, după ce a recunoscut toate acuzațiile împotriva lui- wowbiz.ro

Mai mult, ANSVSA va intreprinde controale oficiale pentru pentru a verifica daca operatorii economici au respectat aceste indicatii. Actiunea se adreseaza agentilor economici care detin unitati de transare, centre de reambalare, depozite frigorifice, depozite alimentare, supermarketuri, hipermarketuri, magazine alimentare, restaurante sau cantine.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si