Comisia Europeană aprobă o schemă de ajutor de 51,5 milioane de lei pentru sprijinirea operatorilor de aeroporturi din România

Comisia Europeană a aprobat, luni, o schemă românească în valoare de 51,5 milioane de lei. Aceasta are rolul de sprijin al operatorilor economici care administrează aeroporturi, în contextul pandemiei de coronavirus.

Author: Alexandra Bercea luni 13 decembrie 2021 , 15:57

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de 51,5 milioane lei pentru operatorii de aeroporturi

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de 51,5 milioane de lei pentru operatorii de aeroporturi

[Sursa foto: Caleaeuropeană.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În conformitate cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar privind ajutorul de stat, schema românească de 51,5 milioane de lei a fost aprobată.

Potrivit acestei scheme, sprijinul public va lua forma unor granturi directe.

Citeste si: Aeroportul se luptă cu... jetonul

Măsura va fi deschisă operatorilor aeroportuari din România

Ajutorul are ca scop să răspundă nevoii de lichidități ale operatorilor de aeroporturi  și să îi ajute să își continue activitățile în timpul pandemiei și după aceasta.

Această măsură este deschisă operatorilor aeroportuari din România cu un trafic anual de pasageri cuprins între 200.000 și 3 milioane de pasageri care au înregistrat pierderi între iulie 2020 și decembrie 2021.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Miracol din pântecul meu” Deea Maxer a postat imaginea în 3 și a emoționat pe toată lumea- wowbiz.ro

Citeste si: Veste momentului pentru şoferi: Un nou sistem de plată îi va scuti de grija jetoanelor în parcarea aeroportului Otopeni

Schema de ajutor a fost aprobată de Guvernul României 

La propunerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Guvernul a aprobat, în şedinţa din data de 4 octombrie 2021, un memorandum cu tema „Acordarea unor ajutoare de stat operatorilor economici care administrează aeroporturile care în anul 2019 au înregistrat un trafic de pasageri mai mare de 200.000 de pasageri şi mai mic de 3 milioane pasageri”

Scopul schemei a fost de a-i ajuta pe operatori să depășească dificultăţile financiare cu care se confruntă în urma crizei generate de pandemie. Documentul prevede un buget total de 51.5 lei pentru susţinerea aeroporturilor.

Citeste si: Bianca Comănici, reținută pe aeroportul din Istanbul

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si