Compania Johnson & Johnson va relua livrările de vaccin anti-COVID în Europa

Reprezentanții companiei farmaceutice Johnson & Johnson au anunțat că distribuirea vaccinului anti-COVID-19 va fi reluată în Europa, după ce Comitetul de siguranță al Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a anunțat că beneficiile administrării acestui ser depășesc riscurile.

Author: Andreea Bolocan miercuri 21 aprilie 2021 , 09:15

Johnson & Johnson va relua livrările de vaccin în Europa
Johnson & Johnson va relua livrările de vaccin în Europa[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe data de 20 aprilie 2021, specialiștii din cadrul EMA au recomandat adăugarea în prospectul vaccinului a unor mențiuni cu privire la posibilitatea apariției unor cheaguri de sânge în combinație cu un număr scăzut de trombocite, după inocularea cu acest ser.

"Comitetul de Securitate al EMA (PRAC) a conchis că o avertizare cu privire la cheaguri de sânge neobişnuite şi un nivel scăzut al trombocitelor este necesar să fie adăugate informaţiilor despre vaccinul (împotriva) covid-19 Janssen”, a anunţat EMA într-un comunicat. Aceste evenimente ”este necesar să fie înregistrate ca efecte secundare foarte rare ale vaccinului”, stabileşte agenţia. "Avantajele globale ale vaccinului(...) sunt mai importante decât riscul efectelor secundare", a declarat EMA.

Citeste si: La cine nu funcționează 100% vaccinurile cu ARN mesager și de ce

Cazurile de tromboză sunt extrem de rare

Astfel, reprezentanții EMA au spus că este vorba despre cazuri extrem de rare și că beneficiile vaccinării cu Johnson & Johnson depășesc cu mult riscurile, transmite Reuters.

Noua etichetă a vaccinului va include un avertisment referitor la riscul apariției unor cheaguri de sânge, precum și instrucțiuni referitoare la modul de recunoaștere și de tratare a lor. Totodată, compania a anunțat că va relua livrările de doze către Uniunea Europeană, Norvegia și Islanda și că vor fi reluate și studiile clinice.

6 cazuri de tromboze și un deces din cauza serului Johnson & Johnson

Johnson & Johnson şi-a oprit săptămâna trecută livrarea vaccinului în Europa, după ce Agenţia americană a medicamentuui (FDA) a oprit temporar vaccinarea cu acest vaccin, din cauza descoperirii a şase cazuri de formare a unor cheaguri de sânge şi unui deces, după vaccinarea a aproape şapte milioane de oameni.

Citeste si: Vaccinul Johnson & Johnson, verdict din partea Agenției Europene pentru Medicamente. Veștile nu sunt prea bune

SUA va cerceta cazurile de efecte adverse

Un oficial din domeniul sănătăţii publice a anunţat, luni, că Statele Unite analizează cazuri de efecte adverse grave la persoane vaccinate împotriva Covid-19 cu vaccinul Johnson & Johnson, în plus faţă de cele pentru care au fost suspendate temporar imunizările.

SUA va cerceta cazurile de efecte adverse produse de vaccinul Johnson & Johnson[Sursa foto: PixaBay]

Autorităţile de reglementareîn domeniul sănătăţii din SUA au solicitat săptămâna trecută suspendarea temporară a administrării vaccinului Johnson & Johnson, din cauza informaţiilor privind formarea unor cheaguri de sânge la nivel cerebral, la şase femei cu vârste de sub 50 de ani, între cele aproximativ 7 milioane de persoane vaccinate cu acest ser în Statele Unite.

În urmă cu o săptămână, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Administrația pentru Alimente și Medicamente au anunţat că investighează cheaguri de sânge la șase femei în zilele de după vaccinare, în combinație cu un număr redus de trombocite.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si