Companiile ar putea primi bonus pentru păstrarea locurilor de muncă

Companiile care creează locuri de muncă și le păstrează cel puțin șase luni vor primi un bonus, a propus, vineri, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Author: I.C. vineri 24 aprilie 2020 , 18:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Eu aş vedea o situaţie de genul acesta: dacă am da un bonus companiilor care angajează salariaţi şi îi ţin 6 luni de zile, atunci aş vedea cu adevărat o măsură stimulativă de acest tip. Bugetul de stat are, sigur, capacitatea să ofere şi bonusuri, pentru că trebuie repornită economia.

Citeste si: Ministrul Economiei: "Sunt convins că vor fi măşti suficiente pe piaţa din România. În curând, producţia zilnică de măşti în ţară va depăşi un milion"

Eu tot timpul am spus că în perioada ascendentă a crizei nu luăm măsuri de repornire a economiei. În perioada de scădere a pandemiei, atunci vom porni economia, şi o să vedeţi şi în următoarele săptămâni măsurile de relansare. Aceasta este o măsură de relansare, este o măsură activă”, a declarat Virgil Popescu, la Digi 24.

Virgil Popescu a criticat decizia prin care companiile sunt obligate să păstreze locurile de muncă ale angajaților care au beneficiat de șomaj tehnic.

„Este evident că ajutorul (de şomaj tehnic, n.r.) a fost dat salariaţilor, prin intermediul companiilor, dar a fost dat salariaţilor, oamenilor, pentru a putea trece peste această perioadă. (Şomajul tehnic a fost acordat, n.r.) indirect companiilor, a căror activitate a fost blocată, a fost închisă total sau parţial.

Citeste si: Washingtonul sugerează că Beijingul a constatat în noiembrie apariţia noului coronavirus

Mi se pare absurd să vii în Parlament, într-o procedură de urgenţă votată în două zile, să spui că nu e bine aşa, 'hai să obligăm companiile ai căror salariaţi au fost ajutaţi de stat să îi mai ţină şase luni de zile'. Mi se pare greşită interpretarea, greşit modul de gândire al celor care au modificat acest lucru. Măsura va crea probleme salariaţilor”, a conchis ministul Economiei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si