
1 din 4 | Compot de gutui pentru iarnă. Un preparat plin de vitamine

2 din 4 | Compot de gutui pentru iarnă. Un preparat plin de vitamine

3 din 4 | Compot de gutui pentru iarnă. Un preparat plin de vitamine

4 din 4 | Compot de gutui pentru iarnă. Un preparat plin de vitamine
Compot de gutui pentru iarnă. Compotul de gutui se numără printre preparatele de iarnă carne nu trebuie să lipsească din cămară. Poate fi consumat în orice anotimp pentru că își păstrează forma, gustul și textura!
Compot de gutui pentru iarnă. Iată cea mai simplă și gustoasă rețetă de compot de gutui. Un preparat delicios, plin de vitamine ce nu trebuie să se lipsească din nicio cămară!
Compot de gutui pentru iarnă. Un preparat plin de vitamine
Cum să faci compot de gutui pentru iarnă
Serile reci de iarnă pot fi îndulcite cu un preparat simplu de făcut, dar foarte gustos: compotul de gutui. Iată de ce ai nevoie pentru a face un compot de gutui de neuitat.
Ingrediente
- 1 kg gutui
- 250 g zahăr
- vanilie (1 plic de zahăr vanilat sau ½ păstaie sau 1 extract de linguriță)
- baton de scorțișoară
- cuișoare
- 1 lămâie
- 1 litru apă
Din această compoziție vor ieși patru borcane de 400 de ml.
Citeste si: Cea mai buna reteta de ardei copti la borcan pentru iarna
Compot de gutui pentru iarnă. Un preparat plin de vitamine
Mod de preparare
Gutuile se spală bine cu apă rece, iar apoi cu ajutorul unei cârpe de bucătărie le frecăm pentru a îndepărta puful. Se curăță de cotor și semințe. Coaja poate fi lăsată pentru a păstra aroma gutuilor. Feliile de gutui se pun în apă cu zeamă de lămâie pentru a nu oxida.
Până se curăță gutuile se poate face siropul. Se pune într-o crăticioară zahărul, feliile de lămâie și apa. Se adaugă păstaia de vanilie tăiată și curățată de semințe (se pune tot conținutul păstăii), alături de 3-4 cuișoare și batonul de scorțișoară. Se lasă totul la fiert la foc mic circa 5 minute.
Citeste si: Magiun de prune: Reţeta originală fără zahăr
Feliile de gutui se pun în borcane iar apoi adăugăm siropul obținut. Se scutură ușor borcanele pentru a scoate bulele de aer și se completează cu sirop până aproape de gura borcanului.
În borcan se poate pune baton de scorțișoară și câteva cuișoare, depinde de gusturile fiecărei persoane.
Borcanele se fierb la bain marie timp de 25-30 de minute din clipă în care să înceapă să fiarbă.
Compot de gutui pentru iarnă. Un preparat plin de vitamine
Cum să pregătești borcanele și sticlele pentru compotul de gutui
Înainte de a începe pregătirea compotului de gutui este foarte important ca borcanele și sticlele în care vom pune cum să fie sterilizate.
1. Sterilizarea în mediu umed adică prin fierbere
Introducem borcanele în apă cât să le acopere bine și le fierbem pentru 10 minute, timp cronometrat din momentul în care să înceapă să fiarbă.
Citeste si: Retete de toamna: Cele mai bune preparate pe care trebuie sa le incerci
2. Sterilizarea în cuptorul de la aragaz
Această temperatură este foarte sigură, deoarece temperatura de 100 de grad și sterilizarea se face prin ușoare. În acest mod este eliminată apa de pe borcane.
Citeste si: Trei moduri in care poti prepara mâncăruri delicioase și sănătoase cu quinoa
Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, specializarea Jurnalism și a urmat cursurile unui masterat în Resurse Umane.
A fost atrasă din timpul liceului de domeniul jurnalistic, motiv pentru care încă de pe băncile facultății a trecut prin redacțiile unor publicații și posturi de televiziune.
Și-a început cariera în presă în anul 2021 ca redactor pentru site-ul stirilekanald.ro, unde se află și astăzi și unde pune în practică pasiunea pentru jurnalism.