DNA oferă primele detalii despre reținerea lui Victor Pițurcă. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat într-un dosar pentru niște măști achiziționate pentru MApN. Împreună cu el, mai apare un alt nume, și anume Gabriel Țuțu, șeful Romarm.

Citește și: Afacerea imobiliară spectaculoasă a lui Victor Piţurcă! Poreclit Satana, antrenorul îşi ridică un ansamblu rezidenţial lângă Catedrala Mânturii Neamului!

Direcția Națională Anticorupție a oferit primele precizări oficiale în privința celor doi care sunt cercetați pentru abuz în serviciu și este vorba despre consecințe grave.

Ce se va întâmpla cu Victor Pițurcă

Procurorii au început perchezițiile în dosarul măștilor cumpărate pentru MApN încă de anul trecut, iar acum a venit momentul ca acesta să dea explicații despre ceea ce s-a întâmplat în firma pe care o deține el și fiul său, Alexandru Pițurcă. Conform primelor informații oficiale oferite de DNA, se pare că și Gabriel Țuțu, directorul Romarm este audiat în vederea producerii și achiziției măștilor de protecție pentru MApN.

pițurcă

Comunicatul oferit de DNA în cazul lui Victor Pițurcă.

Victor Pițurcă și Gabriel Țuțu sunt implicați împreună într-un dosar care ar putea să aibă consecințe grave, dacă se va dovedi că funcționarul public a primit pentru el sau pentru altcineva un folos necuvenit, trafic de influență în formă continuată și fals intelectual, pentru care s-a reținut comiterea unei infracțiuni de cumpărare de influență.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Victor Piţurcă, primele declarații după ce a semnat cu Universitatea Craiova: "Obiectivul meu, câștigarea campionatului"

Aceste fapte au fost comise în pandemie, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, când Gabriel Țuțu a încălcat legea și a încheiat un contract de asociere cu o firmă din care făcea parte și o societate deținută de Victor Pițurcă, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea. Cele două contracte de achiziție publică care prevedeau cumpărarea a 7 utilaje neconforme pentru a produce măștile achiziționate pentru MApN.

Ulterior, firma deținută de Gabriel Țutu a suferit un prejudiciu de 8.647.584 lei, ceea ce reprezintă contravaloarea utilajelor respective, valoarea materiei prime folosite și contravaloarea pieselor și serviciilor conexe, din afara contractului încheiat.

De asemenea, în perioada 19.03.2020- 10.04.2020, Gabriel Țuțu ar fi pretins din partea reprezentaților celorlalte societăți comerciale să fie introdus într-un circuit de achiziție a unor măști de protecție neconforme pentru MApN a unui prieten, chiar dacă el nu desfășura activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta în cadrul unui contract de aparență.

Citește și: Victor Piţurcă a devenit noul manager al Universității Craiova

După aceste servicii, șeful Romarm a exprimat că deține influență în ceea ce îi privește pe funcționarii MApN, astfel că îi va convinge să încredințeze direct contractele de achiziții, fără proceduri publice și astfel că achite la timp facturile respective și să efectueze recepția produselor.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Apoi, Gabriel Țuțu ar fi primit suma de 50.000 lei printr-un intermediar. DNA a spus că celor doi li s-au adus la cunoștință acuzațiile și calitatea procesuală.

„Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane”, a transmis DNA.

Citește și: Ultimă oră! Victor Piţurcă a fost reținut de procurorii DNA, într-un dosar privind achiziții din timpul pandemiei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si