UPDATE- Procurorii DNA au anunțat oficial, luni, că au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 ianuarie 2023, a suspecților:

- ŢUŢU GABRIEL, director general al CN Romarm SA, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de:

- abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

- trafic de influenţă în formă continuată,

- fals intelectual,

Persoană fizică, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Persoana fizică vizată este fostul selecţioner Victor Piţurcă.

În ordonanţa de reţinere se arată că, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, ”suspectul Ţuţu Gabriel, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie)”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

”Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584

lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate mai sus, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)”, au precizat procurorii DNA, într-un comunicat.

Potrivit acestora, într-un context asemănător, în perioada 19.03.2020- 10.04.2020, suspectul Ţuţu Gabriel ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții societăţilor implicate în achiziţiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măşti de protecţie neconforme către Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfăşoare activităţi comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecţie şi efectuarea unor plăţi către acesta, (40% din

cota de profit rezultată) sub aparenţa unui contract de consultanţă.

”În schimbul acestor „servicii” suspectul Ţuţu Gabriel ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor din cadrul M.Ap.N. şi că îi va determina pe aceştia să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contractele de furnizare, dar şi să efectueze recepţia fără problemă a produselor respective şi să achite la timp facturile emise în acest sens. În contextul menţionat mai sus, suspectul Ţuţu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei”, a mai transmis DNA.

Instituția precizează că se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Fostul selecționer Victor Piţurcă a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat într-un dosar care vizează achiziţii realizate în timpul pandemiei. Victor Piţurcă a fost audiat de către procurorii DNA.

Ancheta vizează achiziţii de măşti realizate în timpul pandemiei.

Citește și: Victor Piţurcă, primele declarații după ce a semnat cu Universitatea Craiova: "Obiectivul meu, câştigarea campionatului"

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Detaliile "ascunse" în cazul morții lui Andrei Versace. Imaginile arată că a avut un sfârșit brutal- radioimpuls.ro

După audieri, procurorii au dispus reţinerea fostului selecţioner.

Afacerile lui Pițurcă din timpul pandemiei

Jurnaliștii de la Libertatea au transmis, în urmă cu un an, că 98% dintre banii aferenţi unui contract încheiat de MApN cu firma Helios Dentserv, care a presupus distribuirea a 100.000 de măşti FFP3 în unităţile sanitare ale Ministerului, au revenit firmei PAV Green Energy, al cărei unic asociat este Alexandru Victorio Piţurcă (38 de ani), fost fotbalist şi fiul antrenorului Victor Piţurcă. Ulterior, experţii au transmis că măştile FFP3 nu respectă standardele de rezistenţă împotriva germenilor. Inspecţia Muncii informa Ministerul că măştile fuseseră testate de un laborator neacreditat de guvernul chinez.

Citește și: Pițurcă trebuie să plătească o sumă uriașă pe post de restanță la întreținere! Cum arată blocul în care tehnicianul are un apartament

În vârstă de 66 de ani, Victor Piţurcă a fost selecţioner al României în trei rânduri: 1998/1999, 2004/2009 şi 2011/2014. El a mai pregătit echipe precum Steaua, Universitatea Craiova sau Al Ittihad.

Citește și: Victor Piţurcă a devenit noul manager al Universităţii Craiova

Piţurcă a fost component al echipei Steaua, care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Citește și: Deși a fost neglijat, Bănel Nicoliță nu-i reproșează nimic tatălui său. Fostul fotbalist a fost jignit crunt de cel care i-a dat viață: „M-a făcut în toate felurile”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si