Concediu în plus pentru părinți! Mai multe zile libere pentru cei cu copii mai mici de 10 ani

Mai mulți parlamentari au scris un proiect de lege care vine în beneficiul părinților cu copii mai mici de 10 ani. Proiectul legislativ prevede ca unul dintre părinți să primească zile libere atunci când școlile sunt închise din diverse motive: vreme nefavorabilă sau alte evenimente.

marți 01 octombrie 2019 , 17:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Concediu în plus pentru părinți!

Concediu în plus pentru părinți! Mai multe zile libere pentru părinții cu copii mai mici de 10 ani

Un nou proiect legislativ care i-ar putea ajuta pe părinții ai căror copii au sub 10 ani a fost depus în Senat. Acest act normativ prevede ca unul dintre părinți să primească concediu în momentul în care școlile sunt închise, iar copiii nu au cu cine să rămână acasă. Așadar, părinții vor primi zile de concediu în plus față de cele legale în astfel de situații. Angajații de la stat, cât și cei de la privat vor beneficia de concediu plătit.

Citeste si: Prognoza meteo pentru marți, 1 octombrie. Vreme deosebit de caldă

Cursurile școlarilor se suspendă în următoarele situații:

la nivelul unității de învățământ, dacă directorul o cere, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității, și cu aprobarea inspectorului școlar general;

la nivelul grupurilor de unități de învățământ din același județ/municipiul București — la cererea inspectorului școlar general, cu aprobarea ministerului;

Concediu în plus pentru părinți! Mai multe zile libere pentru părinții cu copii mai mici de 10 ani

la nivel regional sau național, după consultarea reprezentanților federațiilor sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar, prin ordin al ministrului educației naționale și cercetării stiintifice”, se explică în expunerea de motive, potrivit a1.ro.

Mai multe zile libere pentru părinții cu copii mai mici de 10 ani

Zilele libere plătite pentru părinții care au copii se vor acorda la cererea unuia dintre părinți, respectiv a tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale. Părintele va trebui să dea o declarație pe proprie răspundere care va fi semnată de ambii părinți, excepție făcând familiile monoparentale.

Citeste si: Fenomen care se întâmplă o data la 60 de ani. Un aisberg gigant s-a desprins dintr-o calotă

Respectiva cerere va fi depusă de părinte la angajator și va conține și perioada în care copilul va sta acasă. Acest proiect de lege a început să fie discutat încă de la începutul anului. Inițiativa va intra în vigoare după ce va fi votată în Camera Deputaților și va fi publicată în Monitorul Oficial.

Citeste si: Oficial! Câte zile libere vor avea angajații în 2020

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si