Veste bună: 710 lei pentru fiecare familie cu copii antepreșcolari. Vezi cine primește banii de la stat

710 lei pentru fiecare familie cu copii antepreșcolari, dacă îndeplinesc anumite condiții. Este un proiect propus recent care vrea să ofere un ajutor de la stat pentru părinții menționați mai sus. În expunerea de motive se invocă argumente precum scăderea drastică a natalității dar și numărul scăzut de creșe și grădinițe.

Author: G.B. marți 01 octombrie 2019 , 16:23

710 lei pentru fiecare familie cu copii antepreșcolari. Vezi cine primește banii de la stat
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

710 lei pentru fiecare familie cu copii antepreșcolari

„Fenomenul scăderii natalității nu este izolat în România, majoritatea țărilor dezvoltate suferind de această problemă.

România se află în situația unei lipse acute de creșe și grădinițe pentru copii de varsta prescolară, iar cele existente sunt într-o stare neadcvată de funcționare, mult prea puține fiind cele modernizate și conforme cu ceea ce este nevoie la ora actuală.

Citeste si: Soprana Jessye Norman, recompensată cu National Medal of Arts şi de patru ori cu Grammy, a murit la vârsta de 74 de ani

710 lei pentru fiecare familie cu copii antepreșcolari. Vezi cine primește banii de la stat

Citeste si: Oficial! Câte zile libere vor avea angajații în 2020

Mai mult, deși numărul creșelor și a grădinițelor private este în creștere, numărul acestora nu acoperă cererea de înscriere, iar mulți părinți nu își permit o astfel de instituție privată”, se arată în inițiativa legislativă.

Trebuie specificat că bani pot să primească strict părinții sau părintele singur al copilului la care acesta locuiește în mod statornic sau reprezentantul legal al copilului la care acesta locuiește în mod statornic.

Vezi cine primește banii de la stat

Pentru a face acest lucru trebuie ca venitul pe membru de familie să nu depășească suma de maximum 3.500 de lei net pentru a putea încasa ajutorul pentru bonă. Concret, 710 lei pot lua părinții pentru venituri nete pe membru de familie de până la 2.080 de lei. 550 lei pentru venituri nete pe membru de familie de până la 2.081 – 2.500 lei și 390 lei pentru venituri nete pe membru de familie de până la 2.501 – 3.000 lei

710 lei pentru fiecare familie cu copii antepreșcolari. Vezi cine primește banii de la stat

Citeste si: Drama prin care a trecut o copilă de 14 ani! A fost violată timp de 3 ani! Cine este monstrul care a făcut acest lucru!

Mai există o categorie, cea în care părinții încasează 250 lei pentru venituri nete pe membru de familie de până la 3.001 – 3.500 lei. Mai sus de această sumă se consideră că părintele sau părinții se pot descurca.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si