Condiții călătorie Italia - iulie 2021. Noile reguli de intrare în această țară pentru turiști

Ministerul Sănătății italian a emis în data de 18 iunie 2021 o ordonanță referitoare la condițiile de călătorie, care se aplică în perioada 21 iunie-30 iulie 2021.

Webeditor: Alexandra Costea miercuri 14 iulie 2021 , 13:39

Condiții călătorie Italia- iulie 2021
Condiții călătorie Italia- iulie 2021[Sursa foto: unsplash.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit recomandării Ministerului Sănătății italian, cetățenii români sau persoane ce tranzitează teritorul Italiei, au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări un certificat verde COVID-19 emis sau recunoscut în conformitate cu articolul 9 alineatul (2) lit. c) din decretul lege din 22 aprilie 2021, nr. 52. Acesta este valabil doar în situațiile următoare: 

  • vaccinarea anti-SARS-CoV-2, cu certificarea finalizării schemei de vaccinare de cel puțin 14 zile;
  • vindecarea de COVID-19, cu încetarea perioadei de izolare prescrisă în urma infecției cu SARS-CoV-2;
  • efectuarea, cu 48 ore înainte de intrarea pe teritoriul național, a unui test antigen rapid sau molecular cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. 

Condiții călătorie Italia pentru copii

De la măsura efectuării testului molecular sau antigen sunt exceptați copii, cu vârsta până la șase ani, dar nu și de obligația izolării, în cazul în care aceasta este necesară. Copiii cu vârsta de până la 18 ani vor fi exceptați de la obligația izolării, doar în cazul în care aceasta este prevăzută și doar dacă sunt însoțiți de un adult sau parinte care deține un certificat verde COVID-19.

Condiții călătorie Italia- iulie 2021
Veneția, Italia[Sursa foto: unsplash.com]

Ce trebuie să știi dacă călătorești în Italia

În afară de prezentarea unui certificat verde sau a unui document ce atestă trecerea prin boală, orice persoană care sosește în Republica Italiană este obligată să completeze un formular digital de localizare( https://app.euplf.eu) a pasagerilor și să dovedească acest lucru transportatorului sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări. 

Citeste si: Număr mare de certificate digitale COVID descărcate de români în prima zi

Cum obții certificatul verde digital

Certificatele digitale verzi facilitează libera circulație în Uniunea Europeană pe timpul pandemiei de COVID-19. Certificatele conțin un cod QR care poate monitoriza fiecare persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19, care s-a recuperat după această afecțiune sau care deține un rezultat negativ la testarea COVID-19 în ultimele 72 de ore. Acestea pot fi descărcate de pe portalul vaccinare-covid.gov.ro  .

Citeste si: Certificat COVID. Vezi cum se completează şi descarcă "paşaportul" verde european pe platforma STS

Condiții călătorie Italia- iulie 2021
Piazza del Duomo, Pisa, Italia[Sursa foto: unsplash.com]

Situația pandemică în Italia

În prezent, Italia raporteză 40.872 de cazuri de COVID-19 active, în ultimele 24 de ore declarând 223 de cazuri noi. De la începutul pandemiei până în prezent peste 4 milioane de italieni au fost confirmați pozitivi SARS-CoV-2, dintre care aproximativ 128 de mii au decedat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si