Noi reguli pentru intrarea în Grecia. Sunt testați toți oamenii care intră cu mașina în țară

Toate persoanele care pășesc în Grecia cu mașina, indiferent de ţara din care provin, inclusiv cei vaccinaţi, vor fi testate. În situația în care rezultatul iese pozitiv, persoanele nevaccinate vor intra în carantină 10 zile, iar cele vaccinate timp de șapte zile.

Author: Georgiana Balaban joi 01 iulie 2021 , 07:54

testare turiști intrare în grecia cu mașina
Noi reguli pentru testarea în Grecia.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministerul Afacerilor Externe a declarat, miercuri, că toate persoanele care intră în Grecia cu maşina sunt testate la frontieră, indiferent dacă au fost sau nu vaccinate.

Dacă rezultatul testului este pozitiv, persoanele nevaccinate intră în carantină 10 zile, iar cele vaccinate șapte zile

UPDATE: Regulile de intrare în Grecia nu s-au modificat, anunță Ambasada Greciei la București, potrivit Digi24. Testarea la punctele de trecere a graniței se va face aleatoriu, ca până acum, au mai menționat reprezentanții ambasadei pentru Digi24. Ministerul de Externe de la București este așteptat să vină azi cu noi precizări.

Reprezentanții Ambasadei Greciei la București au declarat joi pentru Digi24 că intrarea în Grecia se face după vechile reguli: testarea călătorilor la punctele de frontieră este aleatorie, pe baza unui soft.

Ambasada elenă a trimis o notificare la Ministerul român de Externe, care nu conține noutăți în privința regulilor de intrare în Grecia, și a anunțat că nu

va face precizări suplimentare.

MAE a transmis, miercuri, o atenţionare pentru cetăţenii români care efectuează deplasări către Grecia.

Citeste si: Coadă de 10 km la intrarea în Grecia

„A fost introdusă obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de statul de origine! Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse regimului de carantină cu durata de 10 zile la locul de domiciliu sau la o locaţie stabilită de autorităţile elene. Persoanele confirmate pozitiv la aceste teste, dar care au fost imunizate complet (14 zile de administrarea celei de-a doua doze ori a dozei unice pentru serul Johnson&Johnson), sunt supuse unei perioade de carantină de doar 7 zile”, a transmis MAE:

Sursa citată a precizat că, în ultima zi de carantină, toate persoanele vor fi supuse unui test tip PCR.

Citeste si: Ce condiții de călătorie sunt în Grecia, una dintre țările în care românii își petrec concediile

testare turiști intrare în grecia cu mașina
Testarea persoanelor care pășesc în Grecia.[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, MAE precizează că toate categoriile de persoane trebuie să completeze (cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul de provenienţă) formularul Passenger Locator Form/ PLF, cu datele de contact din Republica Elenă. Acest formular este disponibil pe pagina de internet: https://travel.gov.gr.

Ce se întâmplă cu turiștii care călătoresc cu avionul

Conform autorităților, persoanele care se deplasează cu avionul nu vor fi testate. Trebuie să completeze, însă, formularul de localizare a pasagerilor.

„Certificatul digital facilitează libera circulaţie, dar în sensul asigurării unui acces securizat unitar la verificarea informaţiilor privind vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală. Fiecare stat-membru rămâne cu competenţa de a suplimenta anumite elemente, vorbim de o testare rapidă şi de a adopta anumite măsuri legată de sănătatea publică. Copiii sunt exceptaţi de la testare. Aceste măsuri se aplică persoanelor peste 12 ani”, a declarat Oana Darie, purtător de cuvânt al MAE, la Digi24.

Citeste si: Reguli mai puțin cunoscute atunci când călătorești în Grecia cu mașina

Câteva recomandări:

„Aş vrea să subliniez câteva recomandări – să încercăm să evităm deplasarea în weekend, dar mai ales în prima parte a zilei de sâmbătă, pentru că atunci se adună fluxuri de turişti din toată regiunea, să completăm toate documentele din timp, astfel încât să evităm timpii suplimentari. Încă un aspect, necompletarea PLF-ului, conform legislaţiei din Grecia duce la nepermitarea intrării şi o amendă de 500 de euro. Faptul că poliţiştii permit să completeze la faţa locului e o decizie luată punctual de poliţiştii de frontieră. Deocamdată nu s-a modificat pe accesul pe cale aeriană, e vorba de acel PLF care trebuie completat. E mult mai uşor să mergem în Grecia cu avionul. Turiştii care intră terestru în Grecia vor fi testaţi, nu contează că sunt vaccinaţi, testaţi, că au trecut prin boală, toată lumea va fi testată”, a mai declarat Oana Darie.

Tuturor persoanelor care doresc să intre pe teritoriul Republicii Elene le este recomandat să consulte informaţiile disponibile pe paginile de internet: https://travel.gov.gr, http://www.visitgreece.gr.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă ori semnala disfuncţionalităţi la numărul de telefon 1520 sau la cel de urgenţă al Secretariatului de stat pentru protecţia cetăţeanului (Call Center travel.gov.gr): 0030 2155605151 (disponibil în intervalul orar 09.00-21.00).

Citeste si: Rezerva zboruri spre Napoli si bucura-te de frumusetile orasului italian!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si