Soferi, pregatiti-va sa auziti aceasta fraza tot mai des daca veti fi trasi pe dreapta pe autostrada. Doi agenti vor utiliza sistemul de inregistrare in permanenta, in cadrul unui proiect-pilot care s-ar putea extinde la nivel national.

George Barbu, Biroul Autostrazi: "Sunt cazuri in care te intalnesti cu persoane care nu vor sa se legitimeze, persoane agresiva.

Asa avem camera, avem dovada ca l-am oprit, nu l-am abuzat."

Micutul dispozitiv poate filma la calitate HD, timp de cateva ore bune. Unghiul obiectivului este de 130 de grade, iar asta inseamna ca aproape niciun detaliu nu poate scapa.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

George Barbu, Biroul Autostrazi: "Este un lucru foarte foarte bun ca suntem inregistrati, aici o sa se vada abuzurile politistilor, dar, totodata, or sa fie inregistrate si abuzurile celor care abuzeaza politistul."

Iar in cazul in care lucrurile degenereaza, inregistrarile pot fi folosite drept proba.

Georgian Dragan, pdc IGPR: "Pot fi folosite aceste imagini in instanta, pot fi prezentate procurorului sau judecatorului, de la caz la caz."

Daca privim strict din perspectiva oamenilor legii, atunci sistemul este binevenit.

Deocamdata, proiectul va include 32 de sisteme de inregistrare, ce vor fi distribuite in doua resedinte de judet. In functie de concluziile politistilor, ar putea fi extins la nivel national.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si