Copiii de clasa a doua - martori la decesul unui coleg. Acum vor urma consiliere psihologică

Colegii copilului de la Şcoala Gimnazială “Sfânta Vineri” din municipiul Ploieşti care a murit în bancă, după ce a intrat în stop cardio-respirator, primesc consiliere psihologică. Părinţii care constată că micuţii lor sunt afectaţi în urma tragediei la care au asistat sunt îndrumaţi să se adreseze Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

Author: Georgiana Balaban joi 18 februarie 2021 , 21:39

consiliere psihologică elevi de clasa a doua
Cazul șocant al unui elev de 9 ani care a murit la școală.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un psiholog de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională a participat, joi, la o activitate de consiliere de grup cu elevii clasei a II-a de la Şcoala Gimnazială “Sfânta Vineri” Ploieşti, unde un elev de nouă ani a suferit un stop cardio-respirator în timpul unei ore, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean

(IŞJ) Prahova.

Citeste si: Un elev de clasa a doua a murit în timpul orelor! Care este cauza decesului

”Psihologul şcolar a organizat cu elevii clasei activităţii specifice ce au vizat modalităţi de gestionare a pierderii având următoarele obiective: identificarea emoţiilor, gestionarea acestora, modalităţi de rezilienţă. Pe parcursul activităţii de consiliere elevii au participat activ, au comunicat cu uşurinţă, au fost receptivi, cooperanţi, au pus întrebări cadrului didactic, iar la finalul activităţii şi-au exprimat dorinţa pentru o nouă activitate de acest tip. În completarea intervenţiei sale, psihologul şcolar a purtat discuţii cu directoarea şcolii şi cu învăţătoarea clasei asupra unor aspecte privind continuarea activităţilor de consiliere şi asistenţă psihopedagogică pentru elevi, cadre didactice şi părinţi, atât fizic cât şi online”,

a transmis, joi seară, IŞJ Prahova printr-un comunicat de presă.

Citeste si: Simulare BAC 2021. Când încep examenele pentru clasa a 11-a şi a 12-a? Calendar

O nouă activitate de consiliere de grup va fi desfăşurată cu copiii săptămâna viitoare.

Oficialii Inspectoratului Şcolar îi îndrumă pe, părinţii, elevii sau profesorii şcolii să se adreseze specialiştilor Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Prahova pentru consiliere individuală.

Citeste si: Structura anului școlar 2021-2022. Ce schimbări vor avea loc?!

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională( CJRAE) Prahova este o unitate conexă a învăţământului preuniversitar care oferă, coordonează şi monitorizează servicii educaţionale specifice acordate copiilor sau elevilor, cadrelor didactice, părinţilor şi membrilor comunităţii.

Un băiat, de 9 ani, a murit marți la școală

consiliere psihologică elevi de clasa a doua
Consilieră psihologică pentru elevii de clasa a doua care au fost martorii unui deces.[Sursa foto: google]


Un băiat în vârstă de nouă ani, elev la o şcoală din Ploieşti şi cunoscut cu afecţiuni cardiace, a intrat în stop cardio-respirator, marţi, în timp ce se afla la cursuri. Echipajul medical care a intervenit l-a dus la spital, unde medicii au continuat manevrele de resuscitare. Ulterior, a fost declarat decesul băiatului.

Citeste si: A început școala! Cine NU este obligat să poarte mască?!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si