Descoperire șoc în Portul Constanța

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, lucrători vamali și comisari de la Garda Națională de Mediu, au identificat marți un container cu peste 18 tone de deșeuri agricole care urmau să fie importate.

Author: Razvan Boboc miercuri 08 septembrie 2021 , 13:49

Deșeuri identificate în Portul Constanța Sud Agigea
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În urma controalelor desfășurate, polițiștii de frontieră au găsit un container încărcat cu deșeuri agricole uzate, care a ajuns din Japonia cu destinația către o firmă românească.

Conform cercetărilor amănunțite, societatea comercială nu era autorizată pentru valorificarea elementelor găsite.

Deșeuri agricole uzate

„ În data de 07.09.2021, în continuarea cercetărilor derulate pentru depistarea altor containere încărcate cu produse care nu respecta regimul deşeurilor, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au descoperit un container incarcat cu piese și dispozitive agricole uzate, care urmau să fie importate din Japonia de către o societate comercială de pe teritoriul României.”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră Române.

Citeste si: Șeful Gărzii de Mediu confirmă că a amendat Primăria Sectorului 1 pentru gunoaie. Mesajul lui Clotilde Armand

Deșeuri agricole

Al doilea transport cu deșeuri identificat în portul maritim

Este al doilea cotainer ajuns în Portul Constanța Sud Agigea care este încărcat cu deșeuri care nu respectă normele legale. Pe 14 iunie, polițiștii de frontieră și comisarii de la Garda de Mediu au descoperit un container în care se aflau paleți cu 25 de tone de cauciuc. Acestea ar fi trebuit să fie importate pe teritoriul României.

Citeste si: Guvernul a adoptat un proiect pentru reducerea impactului plasticului asupra mediului

Dosar penal pentru transport de deșeuri periculoase

Polițiștii au hotărât interzicerea punerii în circulație pe teritoriul țării și întoarcerea către firma exportatoare din Japonia. Totodată, s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de încălcare a regimului deșeurilor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si