Un container cu 18 tone de deşeuri, sosit din Belgia, a fost descoperit luni în Portul Constanţa Sud-Agigea, potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă. Este vorba de o încărcătură cu piese auto cu un grad de uzură mai mare decât cel permis de legislaţie.

Citeste si: VIDEO- Iadul din Prahova, declanșat de un tânăr sinucigaș

Unde urma să ajungă containerul

Autoritățile portuare au transmis că descoperirea deșeurilor a avut loc în data de 7 iunie, în urma unor activităţi informativ-operative desfăşurate de poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa, lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontiera Constanta Sud, comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanta şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa.

Potrivit Gărzii de Coastă, containerul sosit din Belgia era trimis pentru o firmă din judeţul Ialomiţa care efectua activităţi de import în România.

Citeste si: VIDEO- Pericol pentru sănătatea publică- criza gunoaielor din Sectorul 1

"În fapt, echipa a constatat faptul că marfa din containerul controlat nu corespunde cu datele declarate şi cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală: piese auto cu grad de uzură de 20%.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, deoarece mărfurile sunt deşeuri, piesele având un grad de uzură mai mare decât cel permis", se arată în comunicatul citat.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei. Soțul și fiul ei nu s-au dezlipit de sicriu- wowbiz.ro

Oficialii români spun că piesele vechi nu puteau fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României şi nici nu pot fi comercializate, "punând în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor în cazul folosirii acestora".

Bunurile vor fi returnate firmei din Belgia

În cauză, poliţiştii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor folosirea de acte nereale, încălcarea regimului deşeurilor şi transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale. Bunurile vor fi returnate firmei din Belgia.

Citeste si: Incendiu la un depozit de deşeuri din Bucureşti

Ce au mai descoperit polițiștii de frontieră la Constanța

În urmă cu o lună, în data de 10.05.2021, în continuarea cercetărilor în cazul din 07.05.2021, polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, și a unui reprezentant al Agenției FRONTEX, au identificat alte  15 containere  sosite din Germania, pentru aceeași firmă de pe raza judeţului Prahova care efectuează activități de import în România.

Citeste si: Discuția dintre Rebecca și Antoni! Concurenta încearcă să-l asigure pe partenerul său că nu l-a mințit în legătură cu sentimentele sale: „Eu nu m-am prefăcut niciodată.”- kfetele.ro

Citeste si: Chris Martin, lecţie de iubire la al doilea concert Coldplay de pe Arena Naţională! A invitat trei tineri pe scenă, între care şi un supravieţuitor de la Colectiv- radioimpuls.ro

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri,  amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ  300 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României.

Și în acest caz, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si