VIDEO| Spirtul a dispărut fără urmă de pe rafturile supermarketurilor din Capitală

Spirtul, de care oamenii au atâta nevoie în această perioadă, este dispărut fără urmă de pe rafturile supermarketurilor din Capitală. Angajații spun că nu au mai primit stocuri de mai bine de două săptămâni. O rază de speranță vine din partea magazinelor de cartier, dar aici comercianții profită de situație și vând alcoolul sanitar la preț dublu sau chiar triplu. Urmăriți un material filmat cu o cameră ascunsă.

Author: R.B. marți 07 aprilie 2020 , 20:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Rafturile pe care cândva se aflau sticlele cu alcool sanitar și dezinfectant sunt acum goale.

Totuși o explicație pentru lipsa spirtului există, spun vânzătorii. Este adus în cantități mici, care se epuizează rapid.

Citeste si: Dezinfectarea cumpărăturilor. Ce trebuie să faci imediat după ce te întorci de la supermarket

După ce am fost în mai multe supermarketuri din Capitală, aceasta este ultima sticlă de spirt, pe care am găsit-o, culmea, într-un magazin de cartier. Dacă înainte plăteam pentru ea între 2 și 3 lei, acum am scos din buzunar pentru aceeași sticlă de spirt, 9 lei.

Citeste si: Cum te protejezi de coronavirus: Cinci reguli simple

Chiar şi la acest preţ, unele magazine au impus raţie la cumpărarea alcoolului sanitar: nu mai mult de o sticlă de persoană.

Pentru a-i opri pe speculanții care vor să profite de perioada actuală, atât Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, cât și alte asociații pro consumatori, cer plafonarea prețurilor la produsele de strictă necesitate.

Unele supermarketuri au luat deja măsuri în acest sens și au blocat prețurile până de Paște, la alimentele de bază, dar și la produsele de îngrijire personală.

Citeste si: Strigător la cer: ce a cerut să mănânce un bolnav de Covid-19 din Slatina


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si