Copii care nu merg la școală nu vor mai primi alocații. Ce schimbări aduce anul 2020

Statul vrea să taie alocațiile copiilor care nu merg la școală. Măsura se va aplica de la 1 ianuarie 2020. Elevii care nu pot motiva absențele vor primi mai puțini bani de la guvern. Măsura a fost anunțată de Ministrul Muncii, Marius Budăi, de la 1 ianuarie 2020. Potrivit guvernanților, această decizie se dorește ca o soluție pentru combaterea abandonului școlar, tot mai mare în România în ultimii ani.

Author: G.B. luni 30 septembrie 2019 , 17:57

Copii care nu merg la școală nu vor mai primi alocații. Ce aduce anul 2020?
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ce aduce anul 2020?

Copii care nu merg la școală nu vor mai primi alocații. Ce aduce anul 2020?

Dacă un elev acumulează într-un semestru între 10 și 19 absențe ce nu pot fi motivate, alocațiile scad cu 20%, potrivit fanatik.ro. Peste 20 de ore de absență de la școală îi lasă pe copii și părinți fără alocație, se arată în actul normativ care va fi pus în practică de la începutul anului viitor.

Copii care nu merg la școală nu vor mai primi alocații. Ce aduce anul 2020?

Citeste si: Iohannis, despre situaţia din educaţie: Cu miniştri mediocri nu obţii decât rezultate mediocre

Este vorba despre ajutoarele sociale pe care familiile le primesc pentru susținerea familiei, iar de acestea beneficiază peste 300.000 de familii din țara noastră.

Citeste si: Imaginea care face înconjurul lumii. Momentul în care un copil de 8 ani este scos de sub dărâmături și își vede mama- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

În județul Vaslui, măsura a început să facă deja câteva victime. Pentru 400 de cazuri s-au închis deja dosarele, iar verdictul nu a fost unul plăcut pentru persoanele nevoiașe care se bazau pe acești bani de la stat.

Copii care nu merg la școală nu vor mai primi alocații- primele victime în Vaslui

Măsura a făcut deja victime în Vaslui adică la polul sărăciei din România.

„În luna august a fost suspendată plata alocaţiilor de susţinere a familiei pentru un număr de 427 de familii, suma aferentă fiind de 88.741 lei. Alocaţia pentru susţinerea familiei a fost diminuată de la plată în proporţie de 20%, respectiv 50% pentru un număr de 539 de familii cu suma de 25.716 lei.

Copii care nu merg la școală nu vor mai primi alocații. Ce aduce anul 2020?

Numărul total de absenţe şcolare nemotivate transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean către instituţia noastră a fost de 1.869″, a declarat Sorin Prepeliță, directorul AJPIS Vaslui, pentru româniatv.net.

Citeste si: Liviu Dragnea, coleg cu Gheorghe Dincă. Anunț de ultimă oră

Cu privire la alocații în general, ministrul Budăi a spus că acestea se vor calcula în funcție de rata anuală a inflației.

Citeste si: 15 lei-Cel mai ieftin bilet la meciul FCSB- Dinamo

„Săptămâna asta, în Comisia de muncă am fost prezent la o dezbatere şi am aprobat ca alocaţiile pentru copii să fie indexate anual cu rata inflaţiei, până facem alte măsuri de majorare”, a declarat recent ministrul Muncii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si