Doi minori din Suceava au făcut un gest inedit.  Adolescenții au mers în jur de 15 km pentru a restitui un portofel proprietarului. Ei și-au luat bicicletele și au pornit la drum. Atunci când au ajuns la destinație au cerut în schimb doar să li se dea voie să-și umfle puțin roțile, pentru a se putea întoarce acasă.

Citeste si: În România au apărut primele indicatoare rutiere în limba ucraineană. Ce au transmis autoritățile

Tinerii au surprins plăcut pe toată lumea. Este vorba despre doi elevi în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” din Marginea, Filip Cioban și Eliazar Juravle. Cei doi amici au mers 15 kilometri cu bicicletele pentru a restitui un portofel proprietarului care îl pierduse, scrie Monitorul de Suceava.

Minorii au avut o singură dorință

Obosiți de la drum, tinerii au ajuns la casa băebatului. Nu l-au găsit acasă, dar i-au lăsat portofelul cu acte și 700 de lei copilului acestuia și au cerut în schimb doar să împrumute puțin o pompă, pentru a-și umfla la loc roțile bicicletelor, să se întoarcă acasă.

Citeste si: Dieta strictă a lui Vladimir Putin! Președintele Rusiei are un meniu la care nimeni nu se aștepta

„Deja îmi programam să merg după muncă la poliție, să-l declar pierdut și să-mi refac actele.

Aveam buletinul, permisul de conducere – sunt șofer profesionist, atestatul profesional și vreo 700 de lei”, a declarat bărbatul pentru sursa citată.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”- wowbiz.ro

Mama bărbatului și-a sunat fiul și i-a zis că acasă la el, la Horodnic de Jos, au venit doi copii și au adus portofelul intact.

„Am împrumutat bani de la un coleg și am plecat imediat spre casă, cu gând că-i găsesc pe copii pe drum și pot să le mulțumesc. N-am dat de ei. Când am ajuns acasă, m-am uitat pe camere și i-am văzut. Am postat pe Facebook o imagine mai îndepărtată cu ei, cu rugămintea ca cine îi cunoaște să mă anunțe”, a spus proprietarul portofelului.

Citeste si: Cine este și cum arată soția lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România

A aflat în cele din urmă cine sunt băieții și joi, 19 mai, s-a dus până la ei acasă, să le mulțumească.

Citeste si: Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea. „Trădarea de la un frate nu se uită ușor. Mi-a luat absolut toată viața mea de artist.”- kfetele.ro

Citeste si: Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au despărțit? Cum a apărut artista la premiera filmului- radioimpuls.ro

Mama lui Filip a declarat că este normal să restitui un bun găsit și a povestit că el însuși și-a pierdut portofelul acum două săptămâni; nu avea bani, dar ținea acolo cardul,

iar cine l-a găsit l-a lăsat la o benzinărie, de unde a fost anunțat să vină să-l ia.

Și mama lui Eliazar a spus că fiul ei a făcut ceva normal și s-a arătat mândră de gestul copilului: „M-am bucurat că au făcut fapta asta frumoasă”.

Citeste si: Semnificația zilei de 10 mai. Ziua Regalității Române


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si