Copiii sarmani dintr-un sat din Timis primesc zilnic o masa calda si isi fac temele cu o invatatoare, cu sprijinul Mitropoliei Banatului

Aproximativ 35 de copii proveniti din familii nevoiase, din satul Partos, judetul Timis, primesc o masa calda zilnic si isi fac temele cu o invatatoare. intreaga activitate are loc cu ajutorul voluntarilor si este sprijinita de Mitropolia Banatului.

V.P., miercuri 25 octombrie 2017 , 08:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mitropolitul Banatului, IPS Ioan a declarat marti pentru News.ro ca in satul Partos, care apartine de comuna Banloc din judetul Timis, acolo unde se afla si manastirea in care s-a retras sfantul Iosif cel Nou de la Partos, ocrotitorul Banatului, a fost deschisa o cantina care ofera o masa calda pentru aproximativ 35 de copii din localitate. Mai mult, tot aici, elevii isi vor putea face temele cu o invatatoare.

Totul este gratuit si se intampla cu ajutorul voluntarilor.

Reprezentantii manastirii au cumparat o cladire, aflata langa institutia de cult, iar aici au loc actiunile de voluntariat. Totul se intampla cu binecuvantarea mitropolitului Banatului, IPS Ioan.

"La Manastirea Partos a fost deschisa o cantina pentru copiii din localitate, intr-o cladire cumparata de manastire. Sunt vreo 35 de copii, vin de la scoala, vor avea o masa calda acolo si tot intr-o cladire a manastirii invata. E acolo o invatatoare cu ei. Dupa aceea se va da hrana calda si la oamenii batrani din localitate", a declarat mitropolitul Banatului, iPS Ioan.

Astfel, Manastirea Partos desfasoara nu doar o misiune de caritate, ci si una cultural-educativa, prin implicarea in educatia copiilor, in proiecte educationale, activitati de after-school, meditatii gratuite, dar si concerte si simpozioane dedicate Sfantului Iosif cel Nou, pentru a revigora voluntariatul crestin, dar si un loc cu mare incarcatura pentru Banat.

Localitatea Partos se afla la aproximativ 50 de kilometri de Timisoara, in apropierea granitei cu Serbia.
 

Sursa foto

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si