Ucraina a fost victima principala a unui atac cibernetic major la inceputul acestui an si guvernul de la Kiev a avertizat pe 13 octombrie ca exista riscul unui nou atac, scrie agerpres.ro.

'Cerem proprietarilor sistemelor de telecomunicatii, altor surse de informatii, infrastructurii din transporturi in primul rand precum si utilizatorilor de internet obisnuiti sa se conformeze cerintelor mai stricte de securitate cibernetica', se arata intr-un comunicat difuzat de Computer Emergency Response Team.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Fostul fotbalist Kakha Kaladze a fost ales primar al orasului Tbilisi

Aeroportul din Odessa a anuntat intarirea masurilor de securitate, in timp ce metroul din Kiev a semnalat de asemenea un atac cibernetic asupra sistemului de plati.

'Anuntam ca sistemul IT al aeroportului international Odessa au fost tinta unui atac cibernetic.

Toate serviciile aeroportului functioneaza dupa reguli mai stricte', a precizat aeroportul.

Ucraina, care considera ca Rusia se afla in spatele unor atacuri care au loc in mod constant asupra sistemelor sale informatice, incearca sa elaboreze o strategie nationala pentru a asigura securitatea institutiilor de stat si a companiilor importante. Moscova neaga orice implicare in atacurile cibernetice consemnate in statul vecin.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si