Trei persoane au fost arestate preventiv  de Tribunalul Constanța, pentru 30 de zile, după ce au obligat un minor în vârstă de 13 ani să cerșească şi să vândă cărți vechi. Faptele au avut loc în perioada mai – august 2022.

Ce au transmis autoritățile

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a transmis, vineri, că procurorii DIICOT Constanța, au reținut trei persoane pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori şi exploatarea cerșetoriei.

Citește si: VIDEO- Dolarul american, mai scump decât euro în raport cu leul

„Astfel, în perioada mai – august 2022, membrii grupului infracțional organizat, speculând starea de vulnerabilitate a unui minor de 13 ani şi abuzând de autoritatea avută ca părinte sau persoană din anturajul apropiat, l-au transportat, adăpostit şi controlat, succesiv, pe raza municipiilor Constanța, Brașov şi Timișoara, în scopul exploatării prin supunerea la îndeplinirea unei munci în mod forțat (vânzarea ambulantă de cărți uzate pe durata unui program îndelungat de muncă zilnic) şi al obligării la practicarea cerșetoriei, beneficiind de foloase patrimoniale de pe urma acestei activități. Unul dintre inculpați a acționat îndeosebi pe linia coordonării, controlării şi îndrumării celorlalți membri, efectuând totodată şi supravegherea minorului de 13 ani în timpul exploatării acestuia şi asigurând paza lui, abuzând de autoritatea sa ca părinte”, se arată în comunicat.

Citește si: Un traficant s-a plâns la Poliție că a fost înșelat după ce a primit aspirină pisată în loc de cocaină

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Procurorii au precizat că în acest mod membrii grupării au obținut în mod constant diverse sume de bani.

Anchetatorii au făcut trei percheziții în județele Timiș şi Prahova, descoperind cu acest prilej peste 100 de cărți vechi şi mai multe telefoane mobile.

Citește si: VIDEO| Incident șocant în Arad. O tânără a fost împinsă în fața unei mașini de o femeie cu probleme

Minorul, împreună cu alți doi frați, tot minori, au fost preluați de către Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului.

Cele trei persoane au fost prezentate, joi, Tribunalului Constanța, care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Citește si: O șoferiță a fost prinsă în timp ce gonea pe șosea. Femeia i-a dat șpagă polițistului ca să scape. Ce a urmat după a fost total neașteptat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si