Coreea de Nord a lansat miercuri o rachetă balistică spre marea Japoniei, a declarat armata sud-coreeană, la aproximativ o săptămână după ce Kim  Jong-un a promis că va dezvolta forțele nucleare ale țării sale „la cea mai rapidă viteză posibilă”, conform Nikkei.com.

Citeste si: Zelenski spune că 156 de civili au fost evacuaţi din oţelăria Azovstal din Mariupol şi sunt acum la Zaporojie

Lansarea de azi reprezintă al 14-lea test major din Coreea de Nord în acest an și are loc cu câteva zile înainte ca noul președinte al Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, să își preia oficial mandatul, pe data de 10 mai.

Kim Jon-un a participat pe 2 mai la o sesiune foto cu studenții nord-coreeni

[Sursa foto: Twitter]

Rachetă cu caracteristici și direcție necunoscută

Armata sud-coreeană a declarat că a detectat lansarea miercuri în jurul prânzului, în zona Sunan din Phenian.

Sunan este locul unde Coreea de Nord a tras ultima dată ceea ce a pretins a fi Hwasong-17, un „nou tip” de rachetă balistică intercontinentală (ICBM), pe 24 martie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Garda de Coastă a Japoniei a spus la rândul ei că a detectat ceea ce părea a fi o rachetă balistică lansată din Coreea de Nord și că proiectilul aterizase deja.

Kim Jong-un a intensificat testele balistice în 2022

Detaliile proiectilului, inclusiv raza de zbor și altitudinea acestuia, nu au fost disponibile până la acest moment.

Cea mai recentă lansare de rachetă a avut loc la mai puțin de trei săptămâni după ce Coreea de Nord a testat o nouă armă tactică ghidată, pe 16 aprilie, menită să sporească

capacitățile nucleare ale țării.

Phenianul a intensificat recent testele de arme, reluând lansările de rachete cu rază lungă de acțiune pentru prima dată din 2017 încoace, informează presa japoneză.

Oficialii din Seul și Washington spun că s-ar putea să se pregătească și pentru o nouă rundă de teste nucleare. 

Coreea de Nord a avertizat că va lovi cu arme nucleare Coreea de Sud, dacă va fi atacată

La sfârșitul lunii aprilie, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un a criticat Coreea de Sud pentru că și-a prezentat presupusele capabilități de atac preventiv împotriva Nordului.

Aceasta susține că forțele nucleare ale țării sale le vor anihila pe cele ale Sudului, dacă este provocată.

Kim Jong-un a participat zilele trecute la o sesiune foto cu studenții:


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si