“În sfârşit avem primul rezultat al operaţiunii noastre de evacuare din oţelăria Azovstal din Mariupol, pe care o organizăm de mult timp. Au fost necesare multe eforturi, negocieri îndelungate şi diverse medieri.”

Ce a declarat președintele Volodimir Zelenski

„Astăzi, 156 de oameni au sosit în Zaporojie. Femei şi copii. Au fost în adăposturi peste două luni. Imaginaţi-vă! De exemplu, un copil are şase luni, din care două le-a petrecut în subteran, ferindu-se de bombardamente.

În sfârşit aceşti oameni sunt total în siguranţă. Ei vor primi ajutor”, a afirmat Zelenski.

Citeste si: Putin îi transmite lui Macron că UE ”ignoră crimele de război comise de Ucraina şi bombardamentele masive din Donbas”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

El a precizat că le este recunoscător celor de care a depins salvarea oamenilor din Mariupol. “Celor care au fost de acord şi care au ajutat. Le sunt recunoscător tuturor celor care au asigurat transportul fizic al oamenilor prin coridorul umanitar”.

Zelenski spune că 156 de civili au fost evacuaţi din oţelăria Azovstal din Mariupol

Zelenski a menţionat că eforturile continuă pentru ca toţi cei rămaşi în Mariupol şi Azovstal să fie evacuaţi.

“Este dificil. Însă avem nevoie de toţi cei care stau acolo: civili şi militari. Nu a existat vreo zi în care să nu vorbim despre această problemă, în care oamenii noştri nu au încercat să o rezolve. Da, am reuşit să obţinem o încetare a focului de aproape trei zile ca să funcţioneze coridorul umanitar”, a adăugat el.

Citeste si: Tragedie în vestul Ucrainei: cel puţin 27 de oameni au murit

Preşedintele ucrainean a mai declarat că trupele Rusiei continuă să atace Azovstal. “Dar mi s-a spus de multe ori că nimeni nu poate fi salvat. Că este imposibil. Şi astăzi 156 de oameni sunt în Zaporojie. Aceasta încă nu este o victorie, dar este deja un rezultat. Şi cred că sunt şanse să îi salvăm şi pe ceilalţi oameni ai noştri”, a afirmat Zelenski.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si